1 comentariu

Ana – răsplătită pentru credinţa în venirea unui Mîntuitor

Lc. 2: 22-27, 36-38

 Cine era Ana?

O văduvă peste 60 de ani. A fost căsătorită 7 ani; o proorociţă din seminţia lui Aşer, din Galileia, o seminţie neînsemnată – nici un profet nu poate veni din Galileea;

Profeţii erau bărbaţi, Biblia numeşte cîteva femei – Maria, Debora, Hulda şi Noadia, în V.T. şi cele 4 fiice ale lui Filip, evanghelistul în NT.

Ana şi-a găsit refugiu în D-zeu. Îndrăzneşte să uite trecutul, să nu trăiască cu amintirile, înfruntă prezentul şi viitorul cu D-zeu. Ea îşi dedică viaţa mîngîindu-i pe alţii, pe cei cu probleme.

Femeia, care în mod normal nu putea avea nici o şansă în viaţă datorită statutului ei, a devenit una dintre cele mai privilegiate, i s-a dat harul să vadă Copilul şi să I se-nchine.

“A mărturisi înseamnă să priveşti îndelung la Isus şi apoi să mergi să le spui altora ceea ce ai văzut.”- atitudinea Anei. Ea ştia pe toţi cei din Ierusalim care-L aşteptau pe Mesia, a mers şi le-a spus ce a văzut.

Anunțuri

One comment on “Ana – răsplătită pentru credinţa în venirea unui Mîntuitor

  1. As vrea sa va intreb ceva…de mult tot ascult o caseta cu poezii recitate de voi(sunt in Spania si de la cineva am primit aceasta caseta dorind sa invat impreuna cu sotul meu poezia ¨declaratie de familie¨)…si acum ma intereseaza cum as putea sa dau de ele… sa le am si eu…ca sa stau in masina si sa le scriu pe toate…e putin mai complicat, nu?
    Va multumesc si Domnul sa va binecuvinteze in tot ceea ce faceti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: