2 comentarii

Evanghelizare biserica „Isus Salvatorul”

isus-salvatorul-1

                                                     Femeia – o mireasmă de la Viaţă spre Viaţă!

 Programul bisericii „Isus Salvatorul”, organizat de departamentul surorilor coordonat de sora Eugenia Podoleanu

„Tu eşti una dintre florile lui Dumnezeu! Exişti pentru gloria Sa!”

Universul vibrează de scop divin şi transformări! Priveşte florile din jurul tău. Priveşte-le şi încearcă să te vezi ca o floare creată ca să aducă culoare, parfum şi frumuseţe în jur.

Aşa cum florile răspîndesc mireasma lor pentru întreaga omenire, noi, femeile,  suntem chemate să fim flori care să mirosim a Dumnezeu printre oameni.

„Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă întotdeauna cu carul Lui de biruinţă în Christos, şi care răspîndeşte prin noi în orice loc mireasma cunoştinţei Lui” 2 Corinteni 2:14-15

Un program cu un decor deosebit, cu un dialog al florilor: crinul, floarea soarelui, nu ma uita, păpădia şi ghiocelul, care se tot minunau de frumuseţea care este în cealaltă, şi s-au apreciat reciproc pentru abilităţile puse de Creatorul în fiecare.

Cel mai bun şi eficient învăţător al tuturor timpurilor, Domnul Isus, ne îndeamnă: „Uitaţi-vă cu băgare de seamă la flori! Florile există nu pentru a demonstra talentele lor, ci pentru a reflecta gloria Creatorului!  Reflectînd asupra florilor vom primi un sens şi un scop în viaţa, asemenea multor altor femei a căror frumuseţe o găsim descrisă chiar în filele Scripturii.”

După scena dialogului dintre flori şi a Razei Soarelui, a urmat cîte un monolog a 5 femei biblice: femeia cananeancă, cu îndrăzneala şi puterea credinţei ca a ghiocelului; Ana – femeia rugăciunii şi a dependenţei de Dumnezeu, la fel ca floarea soarelui dependentă de soare mereu;  Maria din Betania ca o floare de „nu mă uita”; Maria, mama lui Isus, cu puritatea crinului; samariteanca asociată cu păpădia care răspăndeşte în orice loc sămînţa bună. Cîntările corului de fete al bisericii, Natalia Golovaciuc, Natalia Chirica, Aliona Vozan, noi cei care scriem acest text, au împodobit armonios tematica acestei serbări. Fratele Valeriu Ghileţchi a vorbit conform Scripturilor despre modul în care femeia este, realmente, „o mireasmă de la viaţă spre viaţă”. Dumnezeu a creat femeia să fie purtătoare de viaţă, să dea viaţă. Ce frumos! Cîtă înţelepciune! Am încheiat şi acest program al serii de 7 martie cu o masă dulce pentru toate femeile prezente la serbare.

Doamna Nina, originară de prin părţile Ismailului, după serbare ne-a mărturisit: „L-am văzut pe Dumnezeu în tot programul. Am mai avut tangenţe cu creştinii, dar în seara aceasta, am fost motivată mai mult ca niciodată să-L cred pe Dumnezeu, care ne-a creat aşa de frumos şi minunat; să-L urmez pe Isus Cristos pînă la sfîrşitul vieţii mele. Mi-aş fi dorit ca şi ai mei dragi să fi fost aici. Îmi doresc mult, asemenea vouă, cu toată casa să-L slujim pe Dumnezeu.”

Fiecare zi este un prilej excelent oferit de Domnul nostru pentru a-L mărturisi cu viaţa… şi doar uneori să folosim şi cuvintele.

    

Reclame

2 comments on “Evanghelizare biserica „Isus Salvatorul”

 1. Pace!
  Ma bucur ca vam gasit!
  Ma bucur ca aveti pagina personala!
  Faceti o lucare buna!
  Eu va cunosc si stiu ca sunteti de la biserica „Isussalvatorul” Insa ceea ce nu stiu exact e daca ca voi ma cunoasteti. Trebuie sa fiu uitat de voi! Chiar daca am facut evaluarea Catihezei la sotul dumneavoastra. Imi place cum cintati. Si ca luptati cu tot dinadinsul impotriva avortului la Femei. Sunt bucuros ca ati pregetit programe speciale pentru tinerii necasatoriti („Casatorii fara regrete”). Nu cred ca am nevoie de acest studiu. Pentruca ma consider prea tinar pentru asta!. Dar totusi la timpul potrivit il voi invata.Promit!
  Dumnezeu o sa va tina vesnic in mina Sa!
  Fiindca faceti lucrai nu pentru oameni.Ci pentru El insusi. Conform principiului biblic. (Cel putin eu cerd ca faceti pentru Dumnezeu! Cred ca nu voi fi dezamagit. Faceti asta pentru slava paminteasca? sau nu?) Sunt mindru cu/pentru voi! Aveti atitea facute!
  Intrebarea mea este:Tineti voi minte cite lucrari ati facut?(Ma refer la numar. Ex:100,50,13,1Milion etc.).
  Fie ca sa aveti putine piedici in viata. Ca sa faceti pe deplin voia Tatalui. Si sa nu uitati ca Dumnezeu e inaintea drumului vostru, iar voi mergeti dupa El. Cred ca nu e chiar asa de ingusta cararea ca sa nu mai putei merge pe ea? Daca e asa! Saftul me este: Sa cumparati o bocicleta cu roti inguste.Si invatativa sa mergeti cu ea pe o linie dreapta. Credetima ca o sa vi se primeasca (Nu cred ca e un sfat interesant dar totusi lam tiparit.Voi si singuri stiti ce trebuie sa faceti). Pacea sa fie cu voi!
  Si Dumnezeu mereu in gind!
  Amin!.

  De la un frate neinsemnat
  Din biserica „Isus Salvatorul”
  Marcel Dascal

 2. Draga Marcel,
  ideea cu bicicleta – e super! Speram ca va veni o zi, cind vom avea mai putine de facut, si o vom incerca si pe asta.
  Despre numarul lucrarilor?? le tinem in (seama) rugaciune pina le vedem efectuate, ca sa nu scape ceva din vedere. Dupa, continuam in rugaciune pentru cei atinsi de Duhul Domnului prin fiecare slujire, fie cit de mica sau mare, publica sau in ascuns. Marturie pot fi agendele fiecarui an, pentru fiecare luna, saptamina, zi. Insa ce ne-a interesat intotdeauna in slujba Imparatului nostru, nu a fost cantitatea, ci calitatea. Nu lucram pentru rapoarte, evidente. Seful si contabilul nostru este Tata, Isus ne pregateste coroana, iar Duhul Sfint e cel care ne asista si ne asigura mereu cu plinatatea Lui!
  Mare pret ai in ochii Domnului!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: