Lasă un comentariu

Evanghelizare la Rusca (închisoare de femei)

rusca-2

Cu un coş de flori  şi sarmale “ca la mama acasă”

în vizită la femeile de la Rusca

Deşi ziua de 8 martie nu este însemnată cu roşu în calendarele noastre creştine, am  reuşit să facem din ea o adevărată sărbătoare pentru sufletul de mamă, de soţie, de soră, de fiică. La originea  acestei zile este un eveniment motivat de nedreptatea pe care o experimentau femeile din patea bărbaţilor. Aşa cum spunea şi preotul Vasile Filat: “Mult mai tare ne-ar fi plăcut să fi stat la bază un eveniment de manifestare a atenţiei şi recunoştiţei faţă de femei şi sărbătoarea aceasta să fi fost iniţiată de bărbaţi din intenţii frumoase “, ar fi fost un gest frumos şi binevenit.

Anul acesta am început serbarea chiar din 7 martie. Fiind o zi de sîmbătă, de dimineaţă, la iniţiativa şi cu implicarea bisericilor din Danco şi Calmaţui, am mers la femeile din închisoarea de la Rusca.

Inimi sîngerînde, împovărate, chinuite şi-ntristate. Au nevoie mereu de un zîmbet, de o cîntare, un cuvînt de alinare. Şi aceasta o face doar Dumnezeu,! Am fost binecuvîntaţi să răspîndim şi în acest loc “mireasma cunoştinţei Lui”. Fraţii:  Nicolae Plugci, Dumitru Cravcenco, Vasile Tataru au avut cîte un cuvînt de  felicitare, iar fratele Valeriu Ghileţchi le-a însumat pe toate într-un  mesaj de încurajare, de mîngîiere: “Credinţa e cea care ne ţine tari în ciuda situaţiilor vieţii. Poţi fi liber de orice apăsare, necredinţă,  aflîndu-te chiar într-un loc ca şi acesta. Şi, poţi fi la libertate, însă încătuşat, robit de atîtea patimi, temeri şi nesiguranţă. Libertatea adevărată este doar în Isus Cristos!

Am încheiat programul de cîntări, poezii, felicitări, cu o rugăciune în care fiecare femeie a fost îndemnată să-şi destăinuie sufletul doar Domnului, care le ştie pe toate, ne înţelege; care răspunde cînd Îl chemăm, şi ne vine-n ajutor cînd Îl strigăm.

La încheiere fiecare femeia a primit cîte o floare, care să le amintească că şi ele au fost create cu un scop în această lume, acela de a da culoare, frumuseţe, parfum. Iar la prînz urmau să servească sarmalele. Secretul frumuseţii şi al libertăţii este în cunoaşterea lui Dumnezeu, în unitatea cu Fiul Său şi în plinătatea Duhului Sfînt.

         Fii binecuvîntată dulce mamă şi soţie,

         şi sora şi fetiţa noastră fiţi fericite pe vecie.

         Cu lacrimi sărutăm obrajii şi ochii voştri-n sărbătoare

         Şi-ntreaga dragoste ne-o punem pe-al vostru suflet, ca o floare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: