Lasă un comentariu

„Dumnezeu Iubeşte Familia” – 24 Mai, ora 16:00 în PMAN

Dumnezeu iubeste familiaPrintr-o Rezoluţie dată în septembrie 1993, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a declarat 15 mai ca fiind Ziua Internaţională a Familiei.
În ţara noastră, Ziua Internaţională a Familiei este mai puţin cunoscută şi sărbătorită; însă, datorită internetului, această sărbătoare devine din ce în ce mai cunoscută.
În premieră, Bisericile Creştine Evanghelice din Municipiul Chişinău au organizat anul trecut la 1 iunie, un marş Pro- Familia sub egida „Dumnezeu iubeşte familia”, încheiat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet cu un program festiv şi citirea Declaraţiei de Promovare şi Protejare a Valorilor Familiei.
Celebrarea acestei zile are o importanţă deosebită în întreaga lume, iar comunitatea creştină evanghelică organizează în ziua de 24 mai 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), ora 16:00, acţiunea „Dumnezeu Iubeşte Familia” menită să contribuie la îmbunătăţirea cadrului legislativ şi social în vederea creşterii rolului familiei în societate.

Amintim că art. 48 din Constituţia Republicii Moldova stabileşte că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea lor în drepturi şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Facem apel către cei înălţaţi în dregătorii, către instituţiile mass-media, către întreaga societate civilă să manifestăm răspundere şi solidaritate în căutarea binelui ţării noastre prin ţinerea şi apărarea credinţei creştine, a standartelor morale creştine, lucruri ce sunt însuşite în familie, în acel loc pe care îl numim cu atîta nostalgie “casa noastră”.

În program vor fi vorbitori – lideri ai cîtorva confesiuni creştine evanghelice; interpreţi autohtoni ai muzicii creştine; familii care aniversează 50 de ani de viaţă conjugală; tineri familişti şi din acei ce urmează să încheie un legămînt al căsniciei.

DUMNEZEU SĂ BINECUVÎNTEZE TOATE FAMILIILE ŢĂRII NOASTRE!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: