2 comentarii

Secvenţe de la Sărbătoarea Familiei

A fost o zi frumoasă, cu soare, cu vînt din nord-vest.

În calitate de moderatori şi organizatori ai programului festiv,  am fost rugaţi:
1. să definim în cîteva cuvinte necesitatea şi importanţa acestui eveniment pentru Moldova?
2. În ultimul timp o familie cu trei de copii este deja considerată numeroasă. Cît de importantă este o familie „numeroasă” pentru timpurile noastre?
3. Cum credeţi s-a realizat scopul propus pentru acest eveniment?
În cîteva cuvinte (aşa cum ni s-a cerut s-o facem):

1.       „Dacă noi vom tăcea, pietrele vor vorbi”. E timpul să proclamăm împreună dumnezeiescul, normalitatea, viaţa. Şi dacă nu noi, cei care cunoaştem realitatea privită prin prisma Adevărului Suprem, atunci cine, cei care caută doar satisfacerea Eu-lui??? Şi dacă nu acum, cînd Dumnezeu ne mai dă o şansă să schimbăm lucrurile, atunci cînd??? Am fost rînduiţi anume pentru vremuri ca acestea, ca Dumnezeu şi „mîine” să-şi primească slava şi din gura copiilor noştri, a nepoţilor şi a srănepoţilor noştri, ca ei să apuce să existe.

2.       O familie cu 3 copii credem că e visul oricărui familist, doar trebuie mai multă credinţă, mai mult curaj; iar inima şi urechea reglată pe frecvenţa Eu şi Dumnezeu, nu la tot ce spune lumea. Fiecare copil e un dar ceresc. Şi e trimis cu tot necesarul. Aşa că,  nici motive economice nu pot exista. Noi avem patru copii. Nu furăm, nu omorîm pe nimeni, copiii noştri au ce mânca, au cu ce se îmbrăca… şi sunt cei mai buni la toate. Recomandăm femeilor să nască copiii pe care îi concep, căci „Dumnezeu nu-ţi dă decât atîţia copii cîţi îi poţi creşte”. Şi-apoi, fiecare copil, strînge relaţiile dintre soţi mai mult şi mai mult.

3.       Într-o mare măsură, da. “Criza familiei devine mai devreme sau mai tîrziu şi o criză a Statului” – remarca în 1998 preşedinta Senatului Poloniei. Societatea noastră va cunoaşte vremuri mai bune, cînd îşi va trata eficient nucleul. Să începem cu începutul, ajutînd la consolidarea familiilor şi promovînd adevăratele valori.

Înainte de a exista biserica, înainte de primul sistem de guvernare, înainte de a fi deschisă orice şcoală, a existat familia. D-zeu a pus taţi şi mame împreună ca să crească, să hrănească, să susţină şi să-şi instruiască copiii.

Suntem recunoscători lui Dumnezeu care iubeşte familia şi ţara în care trăim. Indiciu sunt crizele prin care trecem la ora actuală.

Mulţumitori tot lui Dumnezeu suntem  pentru „minţile luminate” cu care a binecuvîntat Uniunea Bisericilor noastre şi a fraţilor penticostali. A fost o idee genială! Şi nu au renunţat. De fiacare dată, suntem impresionaţi de călăuzirea şi libertatea Duhului care îi caracterizează. Şi, în timp ce unii se tem să încredinţeze anumite responsabilităţi şi altora, de teama de a nu greşi sau de teama de a nu le „fura din slavă”, această echipă de fraţi mai mari, mai înstăriţi (şi la propriu şi la figurat) ne-au oferit atîta încredere şi ne-au binecuvîntat. Această atitudine a lor ne-a maturizat mai mult şi mai mult, ne-a făcut să punem viaţă, suflet, dăruire, dedicare în fiecare element pentru a nu-L dezamăgi pe Dumnezeu şi nici pe cei care au anumite aşteptări de la noi. Sunt minunaţi. Mulţumim Domnului pentru fraţii:  Valeriu Ghileţchi, Ion Miron, Alexandru Goncearuc, Romică Huţuţui.

Apreciem mult acceptul şi implicarea familiilor de interpreţi ai muzicii creştine din ţară: fam. Cojocaru (în costume naţionale), fam. Vozan, fam. Pavliuc, fam. Leu din Todireşti, fam. Berezovschi de la Bălţi, Alei Bragari, Ninei Vlas, Marius Slupeţchi (la acordeon), Daniel Bragaru, fiul nostru, şi corului de copii al bis. „Isus Salvatorul”, dirijat de Tatiana Jeleapova.

La Sărbătoare am avut 6 vorbitori – păstori: Andrei Oselischi despre Originea Familiei; Vitalie Fedula – Abuz şi imoralitate; Vladimir Ubeivolk – Avort; Doru Cîrdei – Divorţ; Victor Pavlovschi – Migraţia; Valeriu Ghileţchi – Reabilitare. Declaraţia bisericilor evanghelice cu privire la principiile de constituire, la rolul şi importanţa familiei a fost citită de Romică Huţuţui (în română) şi Alexandru Goncearuc (în rusă). Rugăciunea de început a fost făcută de păstorul Anton Plăcintă.

Să fie binecuvîntaţi toţi cei ce ne-au sprijinit în rugăciune: fraţi, surori, părinţii noştri şi copilaşii noştri.

Domnul fie lăudat!

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

2 comments on “Secvenţe de la Sărbătoarea Familiei

  1. Sunteti o familie minunata si un exemplu extraordinar de slujitori ai Domnului! De fiecare data cind va vad, va admir si dau salva Lui. El merita laudat pentru asa familii care sunt marturia de netagaduit a lucrarii Sale! Domnul sa reverse din belsug din nesecatul Sau izvor de intelepciune si dragoste in familia Dvs. pentru imbarbatarea poporului Sau si pentru mintuirea celor care inca nu-L cunosc!

  2. Cind am vazut numele „Daniel”, am tresarit. Intiiul nostru nascut, Daniel, frecvent ne face tot felul de surprize placute, incurajari de genul acesta.
    Cei care au cautat doar binele in ceilalti, au avut sansa sa fie si mai buni. Ne-a fost data si vointa si infaptuirea, toata puterea si toate resursele sunt in El. Familia ilustreza cel mai bine planul lui Dumnezeu. Vrem sa fim cei mai buni pentru Cel Preainalt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: