Lasă un comentariu

Adevărată istorie în Marea Britanie

“ Dacă la ziua Reginei e atîta paradă, ce va fi la revenirea Regelui Regilor – Isus?!!”

Am plecat la Londra cu credinţa, că din nou Dumnezeu are un mesaj de înviorare, o adiere proaspătă a Duhului Sfînt după care atît de mult tînjim cînd suntem prinşi în multitudinea activităţilor. Şi cum ştie doar El – Tatăl nostru s-o facă, ne-a binecuvîntat peste aşteptările noastre. Conferinţa Internaţională Alpha organizată la Londra a adus  împreună la  închinare, la cercetarea Scripturilor şi mult timp în rugăciune peste 1500 delegaţi din 100 de ţări. O adevărată umplere de cunoaşterea lui Dumnezeu, a fiului Său şi a Duhului Sfînt. Părtăşia cu fraţi din diferite culturi, naţiuni, schimbul de experienţă în lucrarea de misiune, iniţierea în diverse activităţi şi strategii de a cuprinde cît mai mulţi oameni nemîntuiţi (cu scopul de ai evangheliza) ne-au lărgit orizontul  spiritual, intelectual – din orice activitate a noastră putem face un „serviciu de evanghelizare”. Marea nevoie a celor evanghelizaţi e pasiunea pentru cei neevanghelizaţi încă!

Înainte de a pleca la Londra, fratele Iurie Gorun, diacon în biserica noastră, ne-a zis, mai mult în glumă: „dacă vedeţi Regina, spuneţi salutări de la noi”. A fost o „glumă profetică”.  După cele cinci zile pline de conferinţă, sîmbătă am mers cu Roland, un bun prieten englez, care ne-a găzduit ca pe nişte îngeri, să facem un tur Londrei. Primul loc unde ne-am dorit să ajungem a fost  Palatul Reginei. Aglomeraţie, forfotă mare, turişti din cele patru zări. Ce să fie? Persoana de ordine, cu un surîs finuţ, specific englezilor, foarte entuziasmat, ne-a răspuns: „Astăzi e ziua de naştere a Reginei!”. WOW! Drept la ţanc! Am căutat un loc mai potrivit, de unde să putem vedea serbarea.

A urmat o paradă impresionantă în cinstea Reginei Elisabeta a II-a (6 februarie 1952prezent). Suverana Marii Britanii şi-a serbat, în mod oficial, cea de-a 83-a aniversare. Batalioane întregi de pedeştri, călăreţi, famfarişti.

Peste o mie de soldaţi şi 300 de cai au defilat sub privirile emoţionate ale familiei regale şi a mulţimilor de vizitatori ai Londrei. Regina şi prinţul Filip au ajuns la locul desfăşurării ceremoniei într-o caleaşcă, urmaţi de prinţii William şi Harry şi ducesa de Cornwall.

Prezenţi la paradă au fost şi membrii guvernului de la Londra, inclusiv premierul Gordon Brown. În realitate, ziua de naştere a reginei Marii Britanii este pe 21 aprilie, dar tradiţia cere să fie sărbătorită vara cînd pot fi organizate festivităţi în aer liber. În timp ce Regina era pe un pedestal, în faţa porţii principale a palatului, famfara intona imnul naţional al Angliei God Save the Queen respectiv God Save the King. Am căutat pe google.com traducerea acestui imn, este impresionant:

Dumnezeu să ne păzească milostiva regină
Mult să ne trăiască nobila regină,
Dumnezeu să ne păzească regina:
S-o trimită victorioasă,
Fericită şi glorioasă,
Mulţi ani să ne conducă:
Dumnezeu să ne pazească regina.

Cele mai alese daruri ce le ai,
Îndurat să fii să i le dai;
Mult să conducă:
Să ne apere legile,
Să se dedice tot timpul natiunii
Cu o voce să cântăm din inimă
Dumnezeu să ne păzească regina.

O Doamne, Dumnezeul nostru, ridică-te!
Împrăştie ai tăi duşmani,
Şi fă-i să cadă:
Încurcă-le a lor politică,
Înfundă-le a lor trucuri ticăloase,
Tu ne dai din nou speranţa:
Dumnezeu să ne păzească regina.

Nu numai pe pământurile acestea,
Ci fie voia Domnului cunoscută,
De la ţărm la ţărm!
Să facă Domnul naţiunile să vadă,
Că oamenii ar trebui să fie fraţi,
Şi să formeze o familie,
Peste întreaga lume. (ar mai fi încă 2 strofe)

Am fost cuprinşi de nişte emoţii fierbinţi, de-a dreptul  înălţătoare. Şi întrebarea exclamativă ce ne-a ieşit pe buze a fost: “Dacă la ziua Reginei e atîta fast, atîta paradă, ce va fi la revenirea Domnului şi Mîntuitorului nostru Isus Cristos?!! ”  Venirea Reginei a fost anunţată de soldaţi-călăreţi cu trîmbiţe. Venirea Domnului va fi anunţată tot de nişte trîmbiţe. Nici un londonez sau alt englez nu au ştiut din timp despre această paradă a Reginei. Ia luat prin surprindere.  Şi unii dintre ei şi-au dorit toată viaţa să vadă măcar odată Regina de aproape, dar nu au avut acest mare privilegiu. Am descoperit cîteva paralele între această sărbătoare a Reginei şi Revenirea Regelui Regilor – Isus.

Există marele pericol de a pierde din vedere realitatea şi iminenţa acestui eveniment escatologic, fapt care are consecinţe nedorite pentru cei credincioşi, atît în privinţa calităţii vieţii, cît şi a mărturiei lor.

Cînd vorbeşte despre a doua Sa venire Domnul Isus, mereu pune accentul pe arătarea sa iminentă, deodată, pe neaşteptate. De aceea, accentul e pus mereu pe veghere şi rugăciune, ca ziua aceea să ne găsească gata. Matei 24:36-44; 25:1-13; Luca 12:35-40;

Fiecare generaţie de credincioşi a fost martoră la anumite semne ale zilelor din urmă, cum ar fi războaie, prigoane, calamităţi, foamete, cutremure de pămînt. Duhul lui Anticrist era la lucru pe vremea apostolilor – 1Ioan 2:18.

Biserica trebuie să fie în alertă permanentă şi să nu aştepte pasivă împlinirea unui anume calendar al evenimentelor sfîrşitului, ca apoi să aştepte arătarea Domnului Isus.

Chiar dacă au trecut 2000 de ani de cînd Isus s-a dus la cer şi încă nu a venit aşa cum a promis.

Chiar dacă generaţii de credincioşi au plecat din această lume cu această nădejde neîmplinită încă.

Chiar dacă batjocoritorii întreabă în derîdere: “Unde este făgăduinţa venirii Lui?”.

Chiar dacă se pare că încă Domnul întîrzie, în implinirea fagaduintelor Lui, asa cred unii.

Ce ne-ar motiva să-l aşteptăm activ pe Domnul?

  1. În primul rind, credincioşia lui Dumnezeu. El este credincios promisiunilor Lui şi nu zăboveşte în împlinirea lor “aşa cum cred unii”.
  2. Apoi ar fi modul în care Dumnezeu evaluează timpul. Pentru Dumnezeu nu există noţiunea de timp (Regina oricîtă influenţă are, oricum îşi numără anii). Biblia spune că “Pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani şi o mie de ani sunt ca o zi” – 2Pet.3:8. Timpul este important pentru noi şi nu avem voie să-l risipim, sau să-l pierdem. Pavel spune “Răscumpăraţi vremea căci zilele sunt rele” – Efes.5:16.
  3. Un alt motiv ar fi că, noi suntem mai aproape de acest eveniment decît înaintaşii noştrii. În Rom.13:11-12, Pavel afirmă: “…este ceasul să vă treziţi în sfîrşit din somn; căci acum mîntuirea este mai aproape de noi, decît atunci cînd am crezut. Noaptea aproape a trecut, se apropie ziua”. Dacă înaintaşii noştri au trăit cu acest adevăr în inimă, noi ar trebui cu atît mai mult”.

Aşadar, suntem motivaţi la o trăire curată şi activă pentru Domnul – 1Ioan 3:2; Rom.13:12/b-14.

Acest lucru ne va feri de pericolul nevegherii, al comodităţii şi al compromisurilor. Sunt atîtea suflete chiar în preajmă care se pierd nemîntuite. Îţi pasă?  Maranata! Eşti tu gata?

Nu numai pe pământurile acestea,
Ci fie voia Domnului cunoscută,
De la ţărm la ţărm!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: