7 comentarii

Evanghelizare în satul Moscovei

După prînzul oferit de fraţii şi surorile din Căpriana, am plecat în sudul ţării. E adevărat că pe anumite porţiuni de drum am depăşit viteza limită, însă pe traseul Cimişlia-Comrat, proaspăt renovat, nici „nu se poate” de condus altfel. Am ajuns înainte de timp chiar. Am pregătit scena, prispa unei case părăsite din capătul satului, ne-am conectat la electricitate de pe la vecini… şi am dat start programului de evanghelizare. În introducere, păstorul Sergiu Casir, băştinaş, a salutat pe cei veniţi şi a solicitat să fim conduşi în rugăciune de păstorul proapăt ordinat (în dimineaţa zilei), Vasile din Lopăţica. Cîntările şi comentariile le alegeam în 2 limbi (ro, ru), însă la predică am cerut permisiunea să vorbesc în limba mea. Totul a fost bine pînă pe la jumătatea predicii, eram pe culme, totul curgea, simţeam cum cuvintele îmi sunt sorbite… cînd „o soră” mă întrerupe să-mi zică: „brat, dalşce po ruski.” Uite aici îmi trebuia darul vorbirii în limbi :). Mi s-a spus că, practic, toţi înţeleg româna, şi totuşi…

M-a ajutat Duhul Sfînt s-o duc la capăt. Am făcut invitaţia – 6 suflete au acceptat să meargă după Isus şi I-au cerut iertare şi ajutor în rugăciune. Am mai cîntat ceva şi am încheiat. Am întrebat sora care mi-a cerut să vorbesc ruseşte dacă pentru ea a făcut-o sau pentru altcineva. Mi-a spus că înţelege româna, ba chiar pentru comparaţie, foloseşte atît Biblia în română cît şi cea în rusă. Însă trebuie să ştim „că la Moscov(ei) (a) se vorbeşte în rusă”. Şocul a fost şi mai mare să aflu că aproape tot satul este comunist şi votează pentru ei. „Creştinii” să voteze comuniştii? Doamne sfinte ce se-ntîmplă? Trăim proorocia lui Osea 4:6: „Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă”.  Domnul Isus întreba: „ce legătură este între lumină şi întuneric?” Întreb şi eu: „Ce legătură este între creştini şi comunişti? Cui slujesc unii şi cui slujesc alţii? Dacă comuniştii îl au ca tată pe Marx, pe Lenin şi creştinii pe Dumnezeu, pe Isus Hristos pot avea aceleaşi viziuni, aceleaşi aspiraţii?” Dintotdeauna întunericul a vrut să înghită lumina; minciuna să astupe gura adevărului; ura să îngroape iubirea;  şi nu i-a reuşit, nu-i reuşeşte şi nu-i va reuşi.

Fraţilor, surorilor, dacă sunteţi ai lui Hristos, nu puteţi fi şi ai deavolului. Oare trăiţi datorită pensiei date din dreptul vostru, munca voastră sau trăiţi prin har, prin credinţă? Oare de ce a murit Hristos, ca să-L răstigniţi din nou fiind părtaşi întunericului?

Treziţi-vă!.. din somnul cel de moarte! Şi Hristos vă va lumina!

Reclame

7 comments on “Evanghelizare în satul Moscovei

 1. Frumoasa evanghelizare!! Domnul sa va binecvinteze din plin

 2. Biserica care a fost dintotdeauna este cea Ortodoxă,pe care Hristos o „hrăneşte şi o încălzeşte”.
  „Căci nimeni vreodată nu şi-a urât trupul său, ci fiecare îl hrăneşte şi îl încălzeşte, precum şi Hristos Biserica,”(Efeseni 5 ,29)

  Numai tradatorii parasesc biserica ,asemeni lui Iuda..
  „Fără să părăsim Biserica noastră, precum le este obiceiul unora ..”(Evrei 10 ,25)
  „Dintre noi au ieşit, dar nu erau de-ai noştri, căci de-ar fi fost de-ai noştri ar fi rămas cu noi” (Ioan. 2, 19).

  Despre aceastea ne previne Duhul Sfânt prin Apostol, zicând:
  „Căci trebuie să fie între voi şi eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercaţi” (I Cor. 11, 19).

 3. Cu tot respectul domnule Andrei cercetati istori si vedeti ca pana la asa numita -MAREA SCHISMA – a existat doar biserica catolica , dupa excomunicarea cu blestem a acelor 2 papi unul din Roma si unul din Constantinopole (Istambul), a aparut ceea ce azi se numeste Bis. Rasariteana (ortodoxa).Ea mai are vreo 2 ani de trait pt ca in 2012 se va intoarce acasa la Mama (la bis catolica) si ii va fi din nou supusa. Al 2 -lea conciliu ecumenic spune ca intaietate intre toti episcopii atat ortodoxi cat si catolici are episcopul Romei .Cautati va rog despre acest subiect pe net pt ca sunt multe materiale.mai documentativa va rog si apoi mai vb.A inca ceva era sa uit actualul papa este seful fostei inchizitii cautati va rog si asta ,o sa gasiti.(sa nu mai spun si despre crimele lor in special ale ortodoxilor asupra paulicienilor si adevaratilor crestini din Armenia).

 4. Fals!

  Biserica Ortodoxa NU s-a definit pe sine drept Ortodoxa (dreapta credinta) în contrast cu Biserica catolica(sec. XI) sau cu Bisericile protestante(Sec XV), ci în contrast cu ereziile împotriva carora a trebuit sa lupte în primele veacuri.

  Cei care tineau în vremea acea dreapta învatatura erau numiti ortodocsi, deosebindu-se astfel de arieni, nestorieni sau monofoziti .

  Cerceteaza istoria ,vei vedea ca episcopii care au stabilit forma Noului Testament (27 de carti) prin sec 4 ,cinsteau icoanele si sfintii exact ca noi,logic ca erau ortodocsi!

  Termenul ortodox apare prima datã la al doilea sinod ecumenic din anul 381.

  Uite si dovada, se poate verifica …

  Canonul 6 din sinodul amintit spune..

  “Deoarece unii voind a tulbura si a răsturna buna rânduîaiă bisericească, cu vrăjmăşie şi cu clevetire (în mod calomnios) plăsmuiesc oare-cari pricini împotriva —EPISCOPILOR ORTODOCSI — care ocârmuiesc bisericile, nimic altceva urmărind decât a păta buna cinstire a preoţilor şi să pună la cale tulburări între credincioşii paşnici (popoarele paşnice)..”

  Treaba este clara ,erau episcopi numiti “ortodocsi” inca din sec. 4, fix din perioada cand Noul Testament este stabilit in forma actuala -27 de carti canonice!

 5. Apoi ,biserica ce s-a desprins a fost cea catolica , nu cea Ortodoxa pentru ca Biserica Catolica a anulat hotrarile anterioare ale Sfintelor Sinoade care au combatut ferm infailibiliatatea papei si au pastrat nestirbit crezul .

  Dovada a fost si evolutia ulterioara care a artat ca Biserica catolica este cea care a generat marile erezii protestante si “Sfanta” Inchizitie.

  De ce nu a generat Biserica ortodoxa a lui Hristos ,astfel de anomalii ca protestantismul lui Luther?

  Biserica Catolica , a adugat la vechea credina diferite alte invaturi cum e infailibilitatea papei, indulgente papale ,purgatoriul etc. si a suferit marea schisma a sectelor protestante.

  Carui Cult apartin cele mai vechi biserici crestine – care au supravietuit invaziei musulmane din Orientul Mijlociu si Apropiat – adica zona in care s-a nascut crestinismul.
  Sunt Baptiste? Evanghelice? Penticostale? Nu!
  Sunt Biserici numite: Biserica Ortodoxă a Alexandriei, Biserica Ortodoxă Greacă de Ierusalim,Biserica Greco-Ortodoxă a Antiohiei şi a întregului Răsărit.

 6. Cu tot respectul,
  multumesc de vizita. Si va recomandam sa gasiti un alt loc de dispute.
  Daca aveti un gind, un cuvint pentru suflet, care sa zideasca pe ceilalti vizitatori, puteti continua; daca nu – vom fi nevoiti sa luam atitudine.
  Scopul acestui blog este unul constructiv, nu distructiv si nici ofensiv.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: