Lasă un comentariu

America, Canaanul de altădată?

Depinde din ce unghi priveşti şi cu ce ochi…

Dacă e să mergem în istorie, cele 12 iscoade trimise de Moise să cerceteze ţara Canaanului, se întorc cu două rapoarte extrem de diferite. Mai ştiţi, 10 dintre ei raportează existenţa unor uriaşi care-s apţi să-i înghită, şi doar o minoritate, doi dintre ei vin cu o imagine de ansamblu, prezintă realitatea prin prisma relaţiei lor cu Domnul. Da, ei tot au văzut uriaşi, şi nu doar atît. Au văzut şi bogăţiile acelui pămînt, şi beneficiile care le pot avea; mai mult, prin credinţă „ei vor mînca uriaşii”. De fapt, cine sunt aceşti uriaşi? Or fi: teama de viitor, nesiguranţa, instabilitatea (sau stabilitatea), criză economică, criză politică, criză spirituală, emoţională, etc.??? Unde nu sunt aceşti uriaşi? Şi-atunci, întrebăm ca ucenicii altădată: „unde să ne ducem, Doamne? La Tine sunt comorile vieţii. ”

Cel ce dă viziune, fiecărui om I-a dat o Viziune. În funcţie de cît de pregătit eşti să părăseşti confortul în care te afli, relaţiile cu cei cunoscuţi, să te lupţi cu uriaşii care îţi vor ieşi în cale, vei fi în stare să-ţi împlineşti marea viziune, spunea Bruce Wilkinson.

Fii gata să-ţi părăseşti Zona de Confort, înfruntă frica, confruntă opoziţia celor din jur, îndură o perioadă de dificultăţi care îţi vor testa credinţa, învaţă importanţa dăruirii şi consacrării pentru Dumnezeu, luptă-te cu Uriaşii care stau între tine şi împlinirea Viziunii tale, împlineşte-ţi Viziunea, ajungînd la potenţialul tău maxim şi onorează-L pe Dumnezeu. “Frica de oameni este o cursă” (Proverbe 29:25). Cui vrei să-i placi? Un doctorat în formarea liderilor a spus: “Singurul şi cel mai bun mod de a forma lideri, este să-i iei pe oameni din mediul siguranţei lor şi din preajma celor cunoscuţi… cu cît sunt mai pretenţioase provocările, cu cît sunt mai mari presiunile şi riscurile cu care se confruntă, cu atît este mai probabil ca cineva să devină un lider dinamic”.

Marea trimitere a Domnului Isus – rămîne marea noastră viziune, indiferent de unde ne aflăm. Mergeţi şi împliniţi nevoile celor din jur, duceţi-L pe Isus fiecărei familii, fiecărui om în particular. El este marea nevoie a fiecăruia.

Priveşte realitatea cu ochii credinţei, din perspectiva lui Dumnezeu!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: