Un comentariu

Mesajul fratelui Valeriu Ghilețchi înainte de referendum

Dragi prieteni,

Pe data de 05 septembrie 2010 va avea loc un referendum pentru modificarea Constituției. Scopul organizării acestui referendum este schimbarea modalității de alegere a Președintelui țării și revenirea la alegerea directă a Președintelui de tot poporul. Începând cu anul 2000 când a fost introdusă în Constituție procedura de alegere a Președintelui de către Parlament și până în prezent, au fost opt încercări de alegere a Președintelui, dintre care doar două au fost cu succes, șase fără nici un rezultat, iar Parlamentul urmează să fie dizolvat a treia oară. Așadar, vedem că actuala procedura de alegere a Președintelui de către Parlament este una nereușită, fapt care a generat cheltuieli suplimentare, instabilitate și mari tensiuni în societate.

În ciuda faptului că scopul principal al referendumului este ieșirea din actuala criză politică, se fac tot mai multe apeluri la boicotarea acestuia. Astfel, unele forțe, urmărind manipularea, intimidarea și derutarea societății lansează diferite zvonuri precum că, imediat după referendum, se vor micşora pensiile şi salariile, vor creşte brusc preţurile, va fi uzurpata puterea, ceea ce crează  multă confuzie, incertitudine şi indiferenţă.

Având în vedere situația complicată care s-a creat în ajunul referendumului, vă îndemn, în primul rând, să ne rugăm pentru buna desfășurare a acestui referendum, pentru o călăuzire clară din partea Domnului, pentru conducerea țării, pentru pace și liniște în societate.

”Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţămiri pentru toţi oamenii, pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sînt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă pacinică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mîntuitorul nostru.” (1 Tim. 2:1-3).

Rugați-vă, de asemenea, pentru mine și fratele Veaceslav Ioniță ca Dumnezeu să ne dea multă înțelepciune și îndrăzneală ca să putem fi lumină și sare în mijlocul acestor noi încercări și provocări.

”Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta, cu toată stăruinţa, şi rugăciune pentru toţi sfinţii, şi pentru mine, ca, oridecîteori îmi deschid gura, să mi se dea cuvînt, ca să fac cunoscut cu îndrăzneală taina Evangheliei.” (Efes.6:18-19).

În al doilea rând, vă îndemn să dăm dovadă de responsabilitate civică și să participăm cu toții la acest referendum votând ”PENTRU” alegerea directă a Președintelui țării.

„Cînd am auzit aceste lucruri, am şezut jos, am plîns, şi m’am jălit multe zile. Am postit şi m’am rugat înaintea Dumnezeului cerurilor Şi le-am istorisit cum mîna cea bună a Dumnezeului meu fusese peste mine, şi ce cuvinte îmi spusese împăratul. Ei au zis: ,,Să ne sculăm, şi să zidim! Şi s-au întărit în această hotărîre bună.” (Neemia 1:4; 2:18).

Dumnezeu să ne ajute ca hotărârea pe care o vom lua să fie cu adevărat o hotărâre bună spre slava Sa și a Împărăției Sale!

Cu multă dragoste în Cristos,

al vostru frate și slujitor

Valeriu GHILEȚCHI

Reclame

One comment on “Mesajul fratelui Valeriu Ghilețchi înainte de referendum

  1. Indiferenta si inactiunea nu doar ne vor ajunge, dar si ne vor distruge.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: