4 comentarii

Turneu prin America

Tocmai ne-am întors cu familia dintr-o călătorie prin America. Ne-am împlinit promisiunea făcută copiilor încă fiind în Moldova. Am pornit din Seattle, Washington, am coborît coasta de vest prin statele: Oregon, Idaho, Utah, Wyoming, Nebrasca, Missouri – aici am făcut un popas de cîteva zile. Ne-am bucurat enorm de o părtășie frumoasă cu fam. Cheptene. Am vizitat împrejurimile, orașul St. Luis, vestit prin „Poarta spre Vest”, Gateway Arch cu un muzeu imens, cu vedere la rîul Missouri.

Deaici, prin Tennessee, Kentucky, am mers la rude in Ashville, Carolina de Nord. Impreuna cu fam Căpățînă, cu fam. Cojocaru am vizitat diverse locuri pitorești, istorice. Am fost impresionați de Chimney Rock, un munte foarte frumos, vestit prin Hickory Nut Falls (cascadă). Sîmbătă am fost în downtown Atlanta, seara în bis. lui Matei Istudor am fost la concertul gr-lui Speranța. Duminică am fost la închinare cu biserica păstorită de Titi Cocian (dimineța), și cea de Anatol Matveev (seara) în Atlanta, Georgia. Luni seara, la un alt concert cu gr. Continental.  În Atlanta am stat cîteva zile cu verișorii Ghencea și cu Vali Ciobanu, vizitînd locuri frumoase.

Copiii și-au dorit mult să ajungem la New York, la Statuia Libertății (Miss Freedom), așa că am pornit din Georgia, prin cele 2 Caroline, Virginia, Maryland și am înnoptat în Pensilvania la fam. Scutaru. La New York ploua, dar nu am renunțat la călătoria cu ferrybout-ul pină la Muzeul Ellis și Statuia Libertății. Îs multe și interesante lucruri de povestit, dar găsiți info și pe net, de exemplu: http://en.wikipedia.org/wiki/Statue_of_Liberty.

Încîntați de frumusețea și mărimea orașului New York (ca sa vezi întreg orașul și împrejurimile ai nevoie de măcar 2 luni de zile  -http://www.viator.com/New-York-City-tours/d687-ttd?pref=02&aid=gc3758 ), am ținut drumul spre Cascada Niagara. Am admirat-o la lumina lunii și a reflectoarelor, și după un somn dulce în mașină, în zorii dimineții am găsit-o scăldată în curcubee. Cascada e faimoasă înconjurată de curcubeu. Odată în plus, ne-am amintit de Legămîntul Domnului.

Următoarea destinație – Chicago. Și-aici e mult de povestit, are multe adunate în arhivă, însă ne grăbim. Suntem așteptați de Gloria și Joe Montgomery-Sava, prieteni mai vechi, dar tare dragi. Ne-au pregătit o cină romantică pe malul Lacului Michigan – ce frumusețe, ce seară cu lună plină de neuitat.

De fapt, preconizasem să mergem și la Detroit, unde urmează în 3-5 septembrie Convenția Bis. Baptiste Române, dar la insistența fr. Vasile Pușcaș și Victor Popovici ne-am întors în Washington.

Duminică, 29 august,  a fost nunta lui Vadim & Carolina Popovici. Ne-am bucurat să fim alături de ei, să le dăm binecuvîntarea. Binențeles, a fost o nuntă specială, cu invitați din cele 4 zări. Am depănat amintiri cu mulți frați și surori, prieteni: cu fam. Cazacu din Canada, cu fam. Lashtur din Massachusetts, cu fam. Rotaru din New Jersey, cu fam. Postolachi din Portland, cu fam. Marandiuc din Moldova, cu Alexandru Macedon din Pennsylvania și mulți alții. America e mare (are loc pentru toți) și e foarte frumoasă, cu climă și relief divers, mereu oferă ceva de văzut, de explorat.

Această prezentare necesită JavaScript.

E o plăcere să călătorești cu toată familia, cu mașina, prin America, am postat doar cîteva poze, nu avem prea mult spatiu aici….

4 comments on “Turneu prin America

  1. Bravo voua ca v-ati facut timp pentru tinerea promisiunilor fata de copii si noi la fel am reusit sa ducem baietii la plaja dupa cum le-am promis, a doua zi s-a lasat rece si ploua la Moldova.Gr. Vieru spunea-Nu sunt atitea ochi pe pamint cita frumusete in jur.Domnul sa va binecuvinteze cu timp sa mai faceti asa plimbari.

  2. Foarte frumos articol. Si noi cu baietii de la fotbal am facut o calatorie pe jos prin codri si am ramas impresionati de natura frumoasa lasata de Dumnezeu.

  3. Cele mai frumoase experiențe le poți avea în mijlocul creației Sale. Cele mai cu folos experiențe le avem în mijlocul mustrărilor Sale.
    Spor la treabă, fotbaliștilor! Cît mai multe goluri spre slava Lui! Nu ratați, ținta noastră e Christos!

  4. De fiecare dată suntem impresionați de hărnicia voastră. De fapt, cred că știm secretul, cei cu băieți sunt înzestrați cu o dublă doză de energie.
    Nu contează ce timp e-afară, promisiunea trebuie împlinită, că de altfel, îți știrbezi din autoritate.
    Distracție plăcută!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: