3 comentarii

Ce se-ntîmplă?

Veștile din Moldova nu sunt prea bune.  Citesc o stare de dezamăgire, de nesiguranță, de confuzie în mesajele politicienilor, a celor cu prognoze, și chiar a oamenilor de rînd (cu mici excepții). O țară așa de mică cu un destin atît de dramatic?

Ce mă surprinde e următoarea realitate: moldoveni emigrați într-o țară mai bună, cu un trai mai bun, cu condiții de viață la care unii nici n-au visat, cu o civilizație mai înaltă (element lipsă la ei acasă) – foarte greu se integrează, sunt prea puțini cei care se adaptează la cultura și sistemul acelei țări? Mai mult! Țin cu tărie la lucrurile și obiceiurile „apucate”, nu le pasă dacă-s bune sau rele, dacă-i unește sau îi dezbină, dacă-i sfințește sau îi dărîmă… și așa „înțepenesc”. Recent, cineva împărtășea despre starea bisericilor de moldoveni din State: „sunt cu cîteva secole în urmă, au rămas tot la sapă de lemn, deși sistemul tehnologic-informațional e atît de avansat.” Mă doare, dar nu-i poți forța să se schimbe!

Chiar și după acest Referendum, tot ce-și pot reproșa, inclusiv clasa politică,este lipsa de unitate. Amintiți-vă rugăciunea Domnului Isus relatată în Ioan 17. Care a fost, este și va fi cea mai mare preocupare a Domnului Isus? Unitatea! Exemplul unității Sfintei Treimi să fie marea preocupare a ucenicilor Săi.

Meditînd la starea poporului moldav, e relevant Cuvîntul spus de Domnul prin Osea 4:6 “Poporul Meu piere din lipsă de cunoştinţă. Fiindcă ai lepădat cunoştinţa, şi Eu te voi lepăda, şi nu-Mi vei mai fi preot. Fiindcă ai uitat Legea Dumnezeului tău, voi uita şi Eu pe copiii tăi! “ N-o să fie o noutate, cuvintele care-i caracterizează sunt: „nu știu”, „nu-mi pasă”, „ei, și ce dacă”. Consecințele se văd, și dor, se plătește scump. Cum li-i dansul, li-i și viața: „doi pași înainte și doi înapoi”.

Există vindecare! Există tratament!? Vă invităm să comentați, să veniți cu remedii ce pot fi implementate pentru „a face țara bună de locuit”.

Anunțuri

3 comments on “Ce se-ntîmplă?

 1. Dacă nu binecuvîntă Domnul o țară, degeaba dau din coate politicienii, și afaceriștii, și mafioții, și… Binecuvîntarea vine odată cu ascultarea și implinirea Legilor Lui.
  O țară care se declară creștină (90%), fără Dumnezeu, fără principii biblice – ce paradox…

 2. Zilele acestea îl ascultam pe John Hagee, un pastor din Texas, vorbind cu un senator al SUA despre cele relatate de el în cartea „Can America survive?”
  Pur și simplu, m-au luat fiorii. Dacă despre America așa se vorbește, o țară care s-a ridicat pe principii biblice, pe credința în Dumnezeu… ce va fi cu țările care mereu L-au respins pe Cristos, care au scuipat și au prigonit tot ce-i sfînt???
  O, Doamne, ai milă de noi!
  Ajută-ne să rămînem drepți, ca Daniel cel înțelept, chiar cu riscul de a părea ciudați…
  să fim nebuni pentru Cristos, că oricum celelalte n-au vre-un merit și sunt trecătoare…

 3. Bun gasit, inginerule 🙂
  Am dat peste comentariul tau, facand o revizie a blogului la sfarsit de an…
  Esti chiar inginer sau cine esti? 🙂
  Poti sa-mi raspunzi, daca vrei prin e-mail viobragaru@gmail.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: