Lasă un comentariu

Să aducem jertfă de mulțumire

Subiectul mulțumirii mi-a venit recent în timpul unei mari apãsãri personale. Proaspeți veniți în America, provocări noi și destul de uriașe, perioada de adaptare parcă e mai lungă decît la alții, dorinți arzătoare de a ști că facem ceea ce trebuia să facem, să fim unde doar El ne vrea să fim…

Vi s-a întîmplat să vă pară rãu pentru voi înșivă? Sã vã plângeți lui Dumnezeu: “Doamne, cât timp mã mai ții în acest foc? Cât timp trebuie sã mã mai rog pentru toate aceste lucruri înainte sã faci ceva? Când ai de gând sã-mi rãspunzi, Doamne?”

Mie, da… și nu doar odată…  Însă, de această dată, Duhul Sfânt m-a mustrat – și m-am simțit rușinat. Duhul mi-a
șoptit în inimã: “Tu doar începe sã-Mi mulțumești chiar acum. Adu-Mi o jertfã de mulțumire – pentru toate lucrurile din trecut pe care le-am fãcut pentru tine și pentru ce am de gând sã fac în viitor. Adu-Mi o jertfã de mulțumire – si deodatã totul va arãta diferit!”

Acele cuvinte s-au cuibãrit în duhul meu. Dar m-am întrebat: “ce vrea sã spunã Domnul, cu “o jertfã de mulțumire?” Am cãutat expresia în Scripturã și am fost uimit de toate referințele pe care le-am gãsit:

• “Să-I aducă jertfe de mulţumiri, şi să vestească lucrările Lui cu strigăte de bucurie.” (Psalmul 107:22).

• Îţi voi aduce o jertfă de mulţumire, şi voi chema Numele Domnului;” (Psalmul 116:17).
• “Să mergem înaintea Lui cu laude, să facem să răsune cântece în cinstea Lui!” (Psalmul 95:2).
• “Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui! Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele.” (Psalmul 100:4).

Trãim într-o vreme când Marele nostru Preot, Isus, s-a adus deja pe Sine ca jertfã de ispãșire la Tatăl, pentru pãcatele noastre. Christos a șters toate nelegiuirile noastre, pentru ca niciodatã sã nu mai fie amintite împotriva noastrã. Asa cã, pentru noi, lucrarea de ispãșire este terminatã.
Și totuși, ca și Israeliții, și noi trebuie sã venim la curțile Domnului, așa cum spune Psalmul 100, cu mulțumiri și cu laudã. Și trebuie sã aducem cu noi doi “țapi”, (de ispãșire), doi tauri: “Aduceţi cu voi cuvinte de căinţă, şi întoarceţi-vă la Domnul. Spuneţi-I: „Iartă toate nelegiuirile, primeşte-ne cu bunăvoinţă, şi Îţi vom aduce, în loc de tauri, lauda buzelor noastre.” (Osea 14:2). Cuvântul “tauri“ aici reprezintã buzele noastre, sau cuvintele gurii noastre. Varianta acestei expresii, în limba ebraicã, este: “Îţi vom aduce în dar tauri tineri, chiar și buzele noastre.”

Ofranda, jertfa noastrã de mulțumire, urmeazã sã fie făcutã de cei doi “tauri” de ispășire cu care venim – o jertfã a buzelor noastre, sau a ceea ce spunem. Dumnezeu spune, cu alte cuvinte: “Aduceți în prezența Mea cuvintele voastre de mulțumire. Spuneți-Mi, cântați-Mi laudele voastre Mie!”
Noi nu mai trebuie sã aducem lui Dumnezeu jertfe de sânge sau ofrande în argint și aur pentru ispãșirea (pãcatelor). În schimb, noi trebuie sã aducem jertfa de laudã și mulțumire a buzelor noastre: “Prin El, să aducem totdeauna lui Dumnezeu o jertfă de laudă, adică, rodul buzelor care mărturisesc Numele Lui” (Evrei13:15). “Rodul buzelor noastre” îl constituie recunoștința și mulțumirile!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: