4 comentarii

De ziua lui tata

Tata, ieri, 14 noiembrie, a împlinit 71 de ani.

La mulți ani, tată!

Tot ieri, în zona Seattle l-am avut pe fr. Valeriu Ghilețchi, cel care rămîne un părinte spiritual, în ciuda faptului că nu prea are timp de noi, mai ales de cînd cu „invazia” alegerilor în Moldova. Pe alocuri, aceste alegeri, mi se par ca o urgie de lăcuste. Consumă nu doar bani, așa cum se plîng unii cu buzunarele mai pline, ci multă energie, timp, sănătate… și relații.

De-or trece odată! Și să fie bine! Ca în cîntecul ăla: „Fie soare întruna, fie pace întruna, fie tata întruna, iar cu tata și eu.”

Sigur că, soare nu va fi întruna, dar după ploaie și furtună va veni și vreme bună. E o lege naturală!

În această vizită, fr. Valeriu a fost însoțit de Domnul ambasador al Moldovei, în SUA, Igor Munteanu. Ambii au fost o încurajare pentru diaspora Statului Washington, și cred că, și-n celelalte state pe unde au mai fost.

Mi-au plăcut argumentele fr. Valeriu: de ce să alegem Stejarul?

În primul rînd, pentru că e verde, iar în Washington e veșnic verde (evergreen).

Cel de-al 2-lea e de-a dreptul uimitor! Iată ce spune 1 Imparati 13:14: „S-a dus după omul lui Dumnezeu, şi l-a găsit stând sub un stejar. Şi i-a zis: „Tu eşti omul lui Dumnezeu care a venit din Iuda?” El a răspuns: „Eu sunt.”

Sub stejar e omul lui Dumnezeu! Și dacă v-ați săturat să tot votați „hoți și tîlhari”, pe lista Stejarului(PLDM) sunt cu cel puțin 2 mai puțini din aceștea. Fratele Valeriu Ghilețchi și Veaceslav Ioniță sunt frații noștri în Cristos,  sunt niște oameni cu frică de Dumnezeu. Și nu văd nici o logică, nici o dovadă de înțelepciune, să-ți dai votul pentru un oarecare, în schimbul fratelui tău, oricît ai fi de rebel.

Precum se zice, dragii mei, pune-ți mîna și votați! Acum e timpul potrivit să aducem împreună schimbarea!  Nu fi indiferent! Soarta țării Moldovei e în mîna ta! Ce faci cu ea? Să nu dai vina după aia pe politicieni. Ți s-a dat șansa să faci ceva care te va face remarcabil.

Moldoveni uniți-vă! Eu doar i-am pus semnul de strigare, dar îndemnul e al excelenței sale, Domnul ambasador.

Și noi, care din pruncie rugumăm Sfintele Scripturi, ne curge prin vene, de la nașterea din nou, această UNITATE pentru care Domnul Isus s-a rugat cu atîta intensitate, vom împlini măcar de această dată rugămintea Domnului Nostru.

Domnul să ne ajute pe toți moldovenii să fim UNA pentru aceiași cauză: să rămînem la umbra STEJARULUI, ca și omul lui Dumnezeu.

Reclame

4 comments on “De ziua lui tata

  1. Interesante indemnuri.

  2. Întrucît moldovenii sunt „șugubeți”, am încercat parțial să folosesc un limbaj mai înțeles de ei.

  3. asa incearca si cei din moldova cu spoturi electorale sa trezeasca oamenii la realitate.

  4. Mare pacat ca crestinii nostri in loc sa mearga peste tot cu evanghelia s-au unit cu liberalii, care ne vor aduce pedeapsa lui Dumnezeu peste tara.
    Mare pacat ca crestinii nostri incep sa fie atit de caldicei incit nu vad pericolele care le va aduce aceasta unire a politicii cu crestinismul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: