Lasă un comentariu

Principii biblice pentru o familie împlinită

Deși vechea zicală spune că, polii opuși se atrag,  credem, totuși, că:

1.  În căsătorie merg doi oameni care au aceleași valori. Doi oameni care au multe (bine e cînd toate) puncte de vedere, de gîndire, de credință comune. Doi oameni care puși la un loc dărîmă orice munte de necredință, izbutesc prin orice val de încercare, cîștigă victorii spirituale în rugăciune și în slujire cot la cot. Ambii au același Dumnezeu, aceiași viziune, aceiași chemare, o singură țintă.

2. Împărtășesc aceiași dragoste. Iar cea mai bună expresie a iubirii sunt faptele. Întotdeuna Dumnezeu vine cu sfaturi concrete, referitor la cum ar trebui să ne purtăm unii cu alții. Toate astea ar putea fi rezumate în sintagma: ”Tot ce voiți să vă facă vouă oamenii faceți-le și voi la fel” (Matei 7:12).

3. Statornicie și credincioșie. Pe cei doi îi leagă o promisiune, un legămînt că vor rămîne împreună la bine și la rău, pe vreme bună și vreme rea, cînd se aruncă pietre în curte și cînd se adună, și la semănat, dar și la secerat, etc. Biblia vorbește despre familii care au rămas unite, în ciuda talazurilor grele (e adevărat că-s puține, dar sunt), și statornicia le-a fost răsplătită.

… Sosise ziua condamnării. Se obișnuia ca, înainte de a fi decapitat vinovatul, să se tragă clopotul în localitate, ca fiecare să i-a aminte. Totul era pregătit, condamnatul urma să-și primească pedeapsa. Doar că la un moment dat, toată lumea a rămas nedumerită în îndelungata așteptare. Clopotarul încerca din toate puterile să-și facă datoria, mîșcînd funia într-o parte și-n alta, dar nimic, nici un sunet, limba clopotului era ca înțepenită. Oare ce să fie? După multe încercări, au urcat cîțiva în turla clopotniței să vadă care-i problema. Au fost șocați de ceea ce au văzut. Soția bărbatului condamnat, istovită de putere, cu mîinile însîngerate ținea limba clopotului. Cum să nu fii mișcat de o astfel de credincioșie?

4. Ambii se implică în educația copiilor. Aceștea au nevoie să simtă atît autoritatea tatălui, cît și gingășia mamei. Absența, sau neimplicarea unuia dintre părinți va produce carențe în educația copiilor. Sondajele arată că mai mult din 30% din copii Americii sunt crescuți cu un singur părinte. Și din cîte știu, nu sunt mai bune sondajele altor state.

Familia în care a copilărit Isus Christos poate fi un model la acest capitol. Și-a început lucrarea publică la 30 de ani, iar oamenii Îl cunoșteau drept fiul lui Iosif, tîmplarul. L a 12 ani, cînd a mers la templu, preoții au fost uimiți de cunoștințele lui, deși El nu frecventase nici una din școlile lor. Presupun că Iosif și Maria s-au ocupat de educația Lui.  Despre El scrie Luca: ” Isus creștea în înțelepciune, în statură și era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor” (Luca 2:52).

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: