Lasă un comentariu

Lumină și Glorie

Statele Unite ale Americii reprezintă un fenomen unic între națiunile lumii. Națiunea americană este singura alcătuită prin topirea laolaltă a tuturor celorlalte națiuni ale pământului. Orice familie care emigrează în Statele Unite, oricât de hotărâtă ar fi să-și păstreze etnicitatea, va pierde inevitabil bătălia, și copiii ei vor înceta să mai fie ce au fost părinții și vor deveni, cu siguranță, americani. Fenomenul este unic pe planeta noastră.

Statele Unite ale Americii cuprind un teritoriu imens, înzestrat cu multe bogății naturale. În privința aceasta însă, SUA nu este unică. Rusia are o suprafață de cîteva ori mai mare decît SUA, urmată de Canada, și are bogății naturale mult mai vaste. Cu toate acestea, nivelul de prosperitate și calitatea vieții sunt incomparabil mai înalte în SUA. Sunt și alte țări bogate și foarte dezvoltate în lume. Și totuși, de pe toate continentele și din toate țările lumii, oamenii visează să emigreze în SUA. De ce-i așa?

Acum 420 de ani, pe teritoriul care se numește acum SUA se așezau primii emigranți din Europa. Rezistența băștinașilor împotriva acestor străini a fost feroce.

Le-au trebuit emigranților 200 de ani pînă și-au format o țară a lor, independentă și deschisă tuturor celor ce voiau să i se alăture și să-i fie parte.

În alte 200 de ani țara aceasta a devenit incontestata putere care decide într-un mod substanțial destinele omenirii. Fie că ne place, fie că nu ne place, SUA dă tonul în politică, în religie și în multe alte domenii.

Autorii cărții Lumină și Glorie se duc până la origini. Două sunt ideile fundamentale ale acestei cărți. Prima este că Dumnezeu a avut un plan cu SUA, și pentru aceasta autorii scot în evidență elementele miraculoase din istoria întemeierii și dezvoltării noului stat. A doua este că oamenii care au venit la început în America au fost credincioși protestanți, persecutați în Europa pentru crezul lor, care căutau să-și întemeieze o țară în care să-și poată trăi liber credința. Mai mult însă, oamenii aceștea luau Biblia ca fiind în totalitatea ei Cuvântul lui Dumnezeu și când s-au așezat să definească natura țării pe care o întemeiază, și-au luat toate principiile din Biblie.

Teza de bază a acestor autori este că SUA au fost așezate pe principiile Bibliei și că acestea sunt motorul care a dus la dezvoltarea națiunii într-un mod atât de spectaculos și de unic.

Autorii, deasemenea, atrag atenția că în ultima generație asistăm la o abandonare în America a principiilor biblice și ei afirmă că tocmai lucrul acesta duce acum la o decădere a societății americane. SUA au devenit ceea ce sunt datorită așezării acestui stat pe Cuvântul lui Dumnezeu. Când aceste baze sunt abandonate, măreția, frumusețea și noblețea dispar și ele.

Ceea ce oferă autorii cărții Lumină și Glorie (Peter Marshall și David Manuel) sunt fapte istorice. Sunt idei fascinante, sunt lecții de mare valoare pentru noi ca indivizi și ca națiune…

din introducerea la ediția în limba română scrisă de Dr. Iosif Țon

mai multe despre Peter Marshall aici:   http://www.petermarshallministries.com/about/rev_peter_marshall.cfm

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: