Lasă un comentariu

Familia Percy, fratele Liviu și sora Mariana, în regiunea Seattle

Pe fratele Liviu îl cunoaștem de prin 1995, din predicile pe care le difuzam  la Radio Micul Samaritean. La multe din predicile dânsului mai păstrăm notițele. Are un dar deosebit de învățător. Mulți ascultători sunau sau ne scriau, mulțumind pentru mesajele biblice pline de învățătură sănătoasă și bine explicate a fr. Liviu Percy. Prin 2004, fiind în vizită în SUA, am avut harul să-i cunoaștem mai îndeaproape. Mulțumim lui Dumnezeu pentru ei, o familie dedicată Domnului și lucrării de misiune.

Zilele acestea, ne-am bucurat din nou să fim în părtășie. Sâmbătă seara, în biserica ”Isus Salvatorul” din Renton, fratele Liviu a predicat din Iosua 3:1-9.  ”Ce facem când ajungem la Iordan?” e întrebarea la care fr. Liviu, călăuzit de Duhul Domnului, a oferit răspuns.

1. v. 5 – ”SFINȚIȚI-VĂ, căci Domnul va face lucruri minunate în mijlocul vostru.” – Exod 19:10 – Mai înainte ca Domnul să vorbească, mai înainte ca El să lucreze în mijlocul nostru – noi trebuie să ne sfințim, pînă și hainele, pentru că nu putem veni oricum în prezența Lui. Tragedia din Japonia, înainte de a fi una națională sau teritorială, e o tragedie personală. Cîți oameni au murit neîmpăcați cu Domnul, necunoscându-L pe El? După cel de-al II-lea război mondial, când Japonia a fost înfrîntă, un grup de lideri discutau despre cum ar putea mai eficient  ajuta această țară și locuitorii ei. Un general a spus: ”Trimiteți misionari! ” Altcineva a propus să trimită oameni de afaceri, și cei din urmă au fost auziți. Astfel, Japonia a ajuns o țară dezvoltată economic, dar atâțea au murit fără Domnul.

2. v.6 – ”Luați chivotul legământului, și treceți înaintea poporului.” Chivotul reprezenta prezența Domnului. Domnul trebuie să meargă înaintea noastră, să aibă toată prioritatea în deciziile și acțiunile noastre. El e sfânt și drept! Noi trebuie să venim cu mare grijă după El, cu mult respect; așa cum au spus Moise și Isaia – îngroziți și temuți…

O scriitoare americană spunea: ”Noi ne purtăm ca și cum 10% suntem ai Domnului, și 90 % suntem ai noștri.”

3.  Iosua 3: v. 12 și în cap. 4:4-9 ” Bărbații să ia pietre…” Domnul n-a spus femeilor să facă asta, sau copiilor, ci bărbaților. Fiecare bărbat trebuie să zidească un altar în casa lui. Fiecare bărbat trebuie să fie preot în casa lui, să îndemne la rugăciune, și să fie un om al rugăciunii. Ai fost vreodată surprins de copiii tăi rugându-te? Ce exemplu plăcut, ce piatră de aducere aminte pentru viața de credință a copiilor tăi!

4. Iosua 4:18 – Cînd poporul a ieșit, au ieșit și preoții cu chivotul din mijlocul Iordanului. Ieșiți și mergeți mai departe, nu vă opriți aici, chiar dacă v-a plăcut experiența și sunteți impresionați de minunea care a făcut-o Domnul. E o țară de cucerit, sunt lucrări mari de făcut! Pășiți prin credință!

Credeți că Domnul nu a putut despica apele Iordanului cu o zi înainte de a ajunge poporul acolo? Astăzi trebuie să ne sfințim; mâine Domnul va face mari lucrări în mijlocul nostru!

De ce preoții au trebuit să-și pună talpa piciorului în apa Iordanului? Testul credinței. Fără credință, nu putem face lucrările Domnului.

P.S. Familiile tinere au continuat timpul de părtășie cu familia Percy și după încheiere serviciului de închinare. Fratele Liviu, de această dată, a forbit despre diferențele dintre bărbații și femei. Trăiască diferențele!


Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: