Lasă un comentariu

Cunoașterea continuă și profundă rezultă într-o iubire mai consistentă…

Cu cât Îl cunosc mai mult pe Dumnezeu, cu atât mai mult Îl iubesc. Un mod de a-L cunoaște –  e studiind Numele Lui – ne îndrăgostim de caracterul Lui.

În Geneza 1, L-am descoperit pe Dumnezeul-Creator, Singurul care spune și se face = Elohim. El e Cel care poate face orice; e singurul care poate crea ceva din nimic:

a poruncit luminii să ia ființă; a separat apele; a umplut cu verdeață, plante, pomi; a ”instalat” soarele, luna și a umplut cerul cu stele (mai multe decât nisipul pământului); viețuitoare de tot felul. E Singurul, Atotputernicul, Creatorul care poate spune: ”Să fie viață!”și viața mișună în fiecare fibră. Capitolul 1 e un sumar al creației. Facem cunoștință cu Elohim – Dumnezeu care poate orice! Ne strânge mâina prietenește și ni se prezintă: Elohim – nimic nu-mi este imposibil.

Noi devenim repede dezamăgiți, când ceva nu ne reușește, și chiar ne stresăm, ne condamnăm. Uităm așa de ușor că El poate face orice, și nu-i cerem să spună doar un cuvânt, nu-i cerem să intervină.

De ce Dumnezeu a creat peștii, păsările, animale, ….? Imaginați-vă scena, totul merge spre o culminație, nu-i așa?

În capitolul 1 – bim! bom! bam! și toate au luat ființă.

În cap. 2, Dumnezeu trece la detalii. Până aici, El le crează nivel după nivel, pas cu pas, și Numele Lui capătă un nou caracter – Iehova – e atunci când Îl interesează detaliile, cu multă delicatețe modelează Omul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: