1 comentariu

Pomenirea celui neprihănit este binecuvântată

A trecut în veșnicii, fratele Școlnic Pentelie, născut în august 1920. Tată la 10 copii, bunic la 46 de nepoți, strabunic la 41 de strănepoți. A găzduit biserica din Rădoaia din 1960 până în 1976 sub regimul comunist, când bisericile erau confiscate sau interzise adunările creștinilor. Nu i-a fost frică să-și deschidă casa pentru frați și surori, în ciuda amenințărilor și amenzilor primite. În termeni contemporani, a fost un om fără titluri, dar cu o mărturie de credincios, tată și îndrumător bun.

Biblia vorbește puțin despre Barnaba. În Faptele Apostolilor 11:24 scrie despre el „un om de bine, plin …de credință”, deși, spre deosebire de Pavel, el nu a făcut niciodată ceva care să-l facă remarcat. Este pomenit doar de trei ori în cartea Faptelor:

1) când și-a vândut moșia pentru a sprijini financiar lucrările lui Dumnezeu;

2) garantând pentru caracterul lui Pavel;

3) când i-a dat lui Ioan Marcu o a doua șansă.

Barnaba nu a câștigat multe titluri, dar și-a câștigat o bună mărturie!
În Proverbe 10:7 este scris: „Pomenirea celui neprihănit este binecuvântată”, deoarece în ochii lui Dumnezeu nu contează ceea ce societatea consideră că are valoare și merită „epoleți”, ci omul ascuns al inimii.
La o facultate, în timpul festivității de absolvire, un pastor s-a ridicat și a spus: ”Poate nu credeți, dar într-o bună zi veți muri. Când vă vor pune în mormânt, lumea va sta oare în jurul vostru enumerând titlurile pe care le-ați dobândit sau va vorbi despre ce binecuvântare ați fost? Veți avea un necrolog în care va scrie cât ați fost de ”important” sau despre câți oameni au plâns după pierderea celui mai bun prieten, părinte, frate? Titlurile sunt bune, dar dacă ești pus să alegi între un titlu și o mărturie bună despre tine, alege mărturia! Faraon avea titlul, Moise avea mărturia. Nebucadnețar avea titlul, Daniel mărturia. Isabela avea titlul, dar Ilie avea mărturia. Pilat avea titlul, însă Domnul Isus a avut mărturia. E ușor să lași în urmă lucruri importante, dar faptele pline de dragoste sunt cele care vor fi ținute minte”.

Reclame

One comment on “Pomenirea celui neprihănit este binecuvântată

  1. […] Read more https://cursdecasatorie.wordpress.com/2011/10/10/pomenirea-celui-neprihanit-este-binecuvantata/ […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: