Lasă un comentariu

Viața nu este o cursă lungă, așa cum se mai spune…

Viața nu este o cursă lungă, ci mai multe curse scurte care se succed.
Fiecare sarcină are propriile ei provocări, și fiecare zi are propriile ei evenimente.
Cheia succesului din punct de vedere al Scripturii este alergarea cu stăruință în fiecare zi, cum scrie în Evrei 12:1-2. În 2 Corinteni 11:23-28, cuvîntul care îl descrie pe Pavel este neobosit, sau în termeni actuali – perseverent. Pentru premiul chemării cerești – aleargă! Pentru a sfîrși cu succes slujba încredințată – aleargă! Pentru a depăși încercarea – aleargă, perseverează, nu renunța! Cei care au renunțat au rămas anonimi. Doar cu cei care au perseverat s-a scris istoria!

Perseverența transformă necazul în bucurie, datorită alergării. Pavel scrie în Filipeni 1:12, ”împrejurările în care mă găsesc, mai degrabă au lucrat la înaintarea Evangheliei”. Astăzi, în general, oamenii sunt obsedați de viteză, dar pe Dumnezeu, cred că, Îl interesează mai mult tăria și stabilitatea, maturitatea și creșterea noastră în asemănarea lui Christos. Noi vrem rezolvări rapide, o scurtătură, răspunsuri prompte, instantanee. Însă adevărata maturitate nu este rezultatul unei singure experiențe. Și, perseverență înseamnă să te oprești nu pentru că ai obosit, ci pentru că ți-ai împlinit slujba. Autorul Frank Tyger a afirmat: ”În orice triumf se află multă încercare.” Cînd cineva cîștigă o victorie, să știi că nu i-a fost servită pe tavă ca și desert, ci în urmă a lăsat multă luptă și durere.

Perseverența cere mult, cere toată implicarea și dedicarea personală, dar tot ceea ce dai este o investiție în tine însuți. Cînd faci ceea ce trebuie: Îl cauți pe Dumnezeu întîi de toate, îți pasă de ceilalți și-i tratezi cu respect, înveți și crești, te maturizezi, de fapt, faci o investiție în tine însuți. Diplomatul Robert Strauss a spus: ”Succesul e ca și cum te-ai lupta cu o gorilă de o tonă. Nu renunți cînd ai obosit, renunți cînd gorila nu mai poate.” Cînd obosim avem nevoie de perseverență. În Galateni 6:9 spune: ”Să nu obosim în facerea binelui; căci la vremea potrivită, vom secera, dacă nu vom cădea de oboseală.” Doamne-ajută-ne să nu renunțăm! (ăsta e titlul unuia din albumele noi ale noastre 🙂 )

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: