Lasă un comentariu

Sunt zilele din urmă… ori e nevoie de o reformă…

Nu sunt un Luther, dar oricine are ochi și vede, și are urechi și aude, va spune: și una și alta.

Să ne oprim, și să știm că El este Domnul!

Mai întâi, să ne mobilizăm în rugaciune. Rugăciunea e prima și cea mai la îndemână soluție pentru crizele ”bisericești” prin care trecem. De o bucată de vreme, întâlnesc această invitație la rugăciune, mai pe toate site-urile creștine (indiferent de denominație).

Guvernatorul statului american Texas, potențial candidat la președinția SUA, Rick Perry i-a invitat pe toți guvernatorii și liderii creștini să se adune cu ocazia unei zile de rugăciune pentru America pe data de 6 august. Evenimentul este intitulat „Răspunsul”, iar organizatorii îl justifică afirmând că „America este în mijlocul unei crize istorice”: „La momentul acesta America este în criză: am fost asaltați de criza financiară, de terorism, de o multitudine de dezastre naturale. Ca popor trebuie să ne adunăm și să-i cerem Domnului Isus să ne călăuzează prin aceste încercări fără precedent, și să-i mulțumim pentru binecuvântările libertății de care ne bucurăm din plin.”
Ziua de Rugăciune pentru problemele Americii se baza pe capitolul 2 al cărții biblice Ioel. „Există speranță pentru America. Este în ceruri și o vom descoperi pe genunchi”, mai spune guvernatorul insistând că un astfel de „moment istoric cere un răspuns istoric.”

  1. Să ne rugăm ca Dumnezeu să fie centrul fiecărei familii, iar în familiile cu
    tensiuni și certuri să se experimenteze vindecare și reconciliere. Rugați-vă ca relaţiile rupte din familii să fie restaurate prin harul lui Cristos și puterea Evangheliei.
  2. Să ne rugăm pentru Comunitatea Est Europeană din Statul Washington și celelalte state ca să-L caute pe Dumnezeu și să-l accepte ca Mântuitor personal. Să ne rugăm ca Evanghelia să fie răspândită și auzită de fiecare persoană care locuiește în acest stat .
  3. Să ne rugăm pentru generația tânără ca să cunoască Dragostea și Adevărul lui Dumnezeu. Să ne rugăm ca școlile să devină un loc unde studenții să acumuleze nu numai cunoștințe, ci să învețe despre moralitate și integritate.
  4. Să ne rugăm pentru păstori și lideri bisericești ca să rămână tari și ancorați în Cristos; să fie Cristocentrici în predicare și în trăire.
  5. Să ne rugăm pentru o mai bună comunicare și colaborare între păstori și membrii bisericilor.
  6. Să ne rugăm pentru reformarea modului de organizare și functionare a Bisericilor Moldo-Române.
  7. Să ne rugăm pentru smerenie. Lucratorii care pretind tratament de vedetă, cer salarii generoase, insistă pe titluri sau pe expunerea distantă față de alții sunt vinovați de mândrie și abuz de autoritate. Apostolii sunt sclavi ai lui Cristos și ar trebui să fie modele impecabile de umilință. Apostolii adevărați nu conduc de sus în jos, printr-o autoritate ierarhică peste biserica. Ei servesc biserica de jos în sus ca adevărați slujitori.

Doamne-ajută, Doamne, dă izbândă!

Psalm 33:12  “Ferice de poporul al cărui Dumnezeu este Domnul!”

mai jos e un documentar cu „Cele 10 porunci”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: