Lasă un comentariu

Răscumpăraţi vremea…

Pastorul Adrian Rogers spune: „Folosirea greşită a acestui lucru atât de preţios cum este timpul ar trebui să fie o crimă. Dacă cineva îţi fură maşina … poţi să-ţi iei alta. Dacă ţi se sustrage portmoneul … câteva telefoane te vor scuti de toate îngrijorările. Dar pe cine poţi suna când îţi pierzi timpul? Solomon ne aminteşte că „…pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată” (Eclesiastul 11:9), deoarece pentru majoritatea dintre noi „într-una din zile” înseamnă în general „în niciuna din zile”.

Cineva spunea că principalul este să păstrezi principalul pe locul întâi! Psalmistul a spus-o în felul următor: „Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă” (Psalmul 90:12). Timpul este un angajator cu posibilităţi egale. Cu toţii primim 24 de ore, 1440 de minute, 86,400 de secunde pe zi şi trebuie să dăm socoteală de modul în care le petrecem.

Unii oameni stau până la miezul nopţii să spună „bun venit” Anului Nou. Alţii stau treji ca să fie siguri că anul vechi pleacă! Sunt oameni care Îl laudă pe Dumnezeu în biserică în fiecare duminică şi care stau treji în intimitatea caselor lor din cauza trecutului neiertat, neuitat; lingându-şi rănile, deschizând morminte. Pavel spune în 2 Corinteni 5:17 „Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.”

Mulţumim lui Dumnezeu că Pavel a fost destul de sincer să admită că încă mai are lupte. Nu ca cei cu un duh fariseic care-i condamnă pe alţii pentru că fac lucruri pe care ei înşişi le fac, Pavel spune: „…Ştim, în adevăr că Legea este duhovnicească; dar… eu sunt pământesc… rob păcatului… nu fac ce vreau, …ci fac ce urăsc… am voinţa să fac binele, … dar n-am puterea să-l fac…” (Romani 7:14-20).

Pavel merge mai departe şi spune, „… socotiţi-vă morţi faţă de păcat…” (Romani 6:11); „Aşa cum Christos a fost înălţat dintre morţi… şi noi ar trebui să umblăm în noua viaţă. Cu alte cuvinte, nu mai zgândărî situaţii moarte; admite-le, lasă-le, şi uită-le. Lasă puterea lui Dumnezeu să cureţe viaţa ta. Şi permiteţi un început nou, cu totul nou.

„… să trăim o viaţă nouă.” Romani 6:4

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: