Lasă un comentariu

Biserică Roditoare

„…a ajuns până la voi şi este în toată lumea, unde dă roade şi merge crescând…” Coloseni, 1:6
De multe ori spunem: „Tot ce aşteaptă Dumnezeu de la noi este credincioşie!” Greşit!

El aşteaptă credincioşie şi roadă! Rodirea este o temă majoră a Noului Testament…

a) „Eu v-am ales pe voi; şi v-am rânduit să mergeţi şi să aduceţi roadă, şi roadă voastră să rămână…” (loan 15:16); Dumnezeu doreşte să vadă rezultate de durată în lucrarea noastră;

b) „Dacă aduceţi multă roadă, prin aceasta Tatăl Meu va fi proslăvit; şi voi veţi fi astfel ucenicii Mei.” (loan 15:8); O misiune de succes este dovada că păşim pe urmele lui Cristos;

c) „pentru ca astfel să vă purtaţi într-un chip vrednic de Domnul, ca să-l fiţi plăcuţi în orice lucru: aducând roade în tot felul de fapte bune, şi crescând în cunoştinţa lui Dumnezeu…” (Coloseni, 1:10); ţelul nostru suprem ar trebui să fie a-l mulţumi pe Dumnezeu, prin tot ceea ce facem. Israelul şi-a pierdut privilegiile din pricina lipsei roadelor, la aminte: „De aceea, vă spun că împărăţia lui Dumnezeu va fi luată de la voi, şi va fi dată unui neam, care va aduce roadele cuvenite.”(Matei, 21:43). Acelaşi principiu se aplică şi bisericilor. Toţi am văzut biserici de peste care Dumnezeu şi-a retras mâna – biserici care au fost binecuvântate extraordinar în trecut – pentru că au devenit autosuficiente, absorbite de sine şi n-au mai adus roadă.

Cuvântul roadă este folosit de circa 55 de ori în Noul Testament şi se referă la căinţă (Matei 3:8), practicarea adevărului (Matei 7:16-21), răspunsuri la rugăciuni (loan 15:7,8)’, dărnicie pentru Dumnezeu (Romani 15:26-28) şi la câştigarea celor pierduţi (Romani 1:13). Dumnezeu doreşte să fim credincioşi şi roditori. Atâta vreme cât există un suflet care n-a auzit de jertfa lui Cristos, lucrarea noastră nu s-a încheiat.

A fi roditor înseamnă a împlini marea trimitere, de a câştiga lumea pentru Dumnezeu. Înseamnă a realiza cât mai mult cu resursele şi talentele pe care ţi Ie-a încredinţat. De aceea compararea bisericilor este o greşeală.

A avea succes nu înseamnă a fi mai mare decât altă biserică; înseamnă a rodi cât mai mult posibil, conform darurilor şi oportunităţilor oferite. Cristos nu aşteaptă să aduci mai multă roadă decât poţi, ci să aduci toate roadele care depind de tine, prin puterea Sa. Şi asta înseamnă mult mai mult decât cred mulţi dintre noi că ar fi posibil!

Dacă nu aducem un suflu proaspăt în lucrarea noastră, înseamnă că nu este nevoie să ne utilizăm credinţa, iar dacă nu trebuie să o folosim înseamnă că nu suntem credincioşi. Suntem credincioşi Cuvântului lui Dumnezeu dacă continuăm să comunicăm într-o manieră depăşită, care nu mai atinge oamenii sau insistăm să continuăm lucrarea într-o modalitate confortabilă nouă, chiar dacă nu produce nici un fel de rezultate? Prea mulţi dintre noi avem o credinţă teologic corectă, însă nu-i suntem credincioşi lui Cristos, pentru că refuzăm să schimbăm programe, metode, stiluri de închinare sau chiar locaţii pentru a ajunge, pentru El, la o lume pierdută.

Vance Havner spunea: „O biserică poate fi corect construită, din punct de vedere doctrinar, ca încărcătorul unei arme, însă la fel de goală, din punct de vedere spiritual, ca acesta. Trebuie să fim dispuşi să spunem cu dedicare nereţinută: „Vom face tot ce trebuie făcut pentru a transmite oamenilor mesajul lui Cristos.” Asta e marea chemare a Bisericii!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: