7 comentarii

Cât de importantă este sănătatea copilului dumneavoastră?

Este o întrebare la care ştim deja răspunsul: „Foarte importantă!” Nu-i aşa?
Dintotdeauna am fost interesată în medicina naturistă. Copilă fiind, tratam pisicii, puișorii, rățuștele, chiar și păpușile cu tot ce credeam că e mai bun.
Studentă fiind, am avut harul să locuiesc la o gazdă care m-a învățat să consum totul natural: să evit prăjelile, în primul rând; să reduc consumul de zahăr și sare; să nu fierb prea mult legumele, preferabil să le înăbuș puțin sau să le consum așa cum sunt (în cazul celor care se poate).
Mămică fiind, am conștientizat rapid, că imunitatea este unul din cei mai importanți factori în menținerea sănătății copiilor, dar și a adulților. Sistemul imunitar are sarcina de a proteja organismul uman de modificările cauzate de bacterii, virusuri, fungi, paraziţi, excesul de medicamente, dar şi de modificările datorate bolilor. Adică, corpul nostru ar trebui să facă față singur provocărilor. Asta cu o condiție, să fie bine alimentat, bine îngrijit, odihnit …Speli copilul pe mâini de 50 de ori pe zi, fugi ca de ciumă când cineva strănută sau tuşeşte, şi totuşi… în scurt timp răceşte şi el! Ce ar fi trebuit să faci ca asta să nu se mai întâmple?
Cea mai bună metodă este să-i intărim organismul şi imunitatea. Şi acest lucru îl putem face prin apelarea la mici „trucuri” uşor de aplicat. Acestea sunt valabile şi în cazul adulţilor:

Sistemul imunitar de apărare a organismului necesită o nutriţie bună aşa că cel mai la indemană este să hrăneşti copilul corespunzător. Pe lângă iaurt şi supă caldă, plină de vitamine şi minerale, e indicat să nu te fereşti de ovăz, orz, peşte, ceai, carne de vită, ciuperci, cartofi dulci şi, bineinţeles, usturoi.
– Consumaţi multe fructe și legume proaspete. Acestea conţin vitamine şi minerale care susţin formarea anticorpilor. Citricele sunt bogate în vitamina C, care ajută la creşterea imunităţii.

Iar dacă reuşeşti să introduci din când în când în dieta copilului şi usturoiul, e minunat. Usturoiul este considerat un “antibiotic natural” şi are un important rol antiseptic.
Viamina A – (sub formă de provitamină – caroten). Se găseşte în morcovi, spanac, verdeaţă. Are proprietăţi de antioxidant natural foarte important pentru apărarea plămânilor de acţiunea nocivă a fumului de ţigară.
Vitaminele B – se găsesc în banane, verdeaţă, morcovi, măr, cartofi. Sunt printre cele mai importante vitamine pentru apărarea organismului. Ajută la menţinerea sănătăţii membranelor mucoase a sistemului respirator. Asigură o barieră naturală în calea infecţiilor.
Vitamina E – prezentă în legume de culoare verde, ouă, germeni de grâu, ficat, uleiuri, plante. Este o vitamină esenţială, un antioxidant puternic ce previne deteriorarea lipidelor şi a acizilor graşi Omega-3.
– De asemenea, trebuie respectate cu stricteţe orele de masă şi un meniu echilibrat. Mai bine portii mici si dese, decât porții mari de trei ori pe zi.
– Este indicat să respecţi şi orele de somn şi de odihnă. Oboseala şi lipsa somnului scad imunitatea atât a adulţilor, cât mai ales a copiilor. Preşcolarii au nevoie de cel puţin 10 ore de somn pe zi, şcolarii de 8-10 ore, iar adulţii de 6-8 ore.
– Încurajează copiii să facă sport chiar şi pe timp de iarnă. Cu alte cuvinte, e nevoie de mai mult decât de un măr pe zi ca să nu ajungi cu copilul la medic.

Sunt mamă a 4 băieți, şi ştiu cât de greu este să îi conving să mănânce de toate şi mai ales tot. De aceea, m-am orientat spre suplimentele nutritive de la compania Forever Living Products și, pur și simplu, copiii le adoră. Un exemplu puteți vedea în Otniel, al 3-lea băiat al nostru, care vorbește cu plăcere despre ceea ce îi place:
Sunt uşor de administrat, sunt de o calitate excepţională şi sunt chiar mai ieftine în comparaţie cu ce se găseşte pe piaţă. Câteva dintre suplimentele care au puterea de a îmbunătăţi starea de sănătate a copiilor, dar şi a adulţilor sunt:
Forever Echinacea Supreme           

– Sute de studii ştiinţifice au dovedit că Echinacea sprijină funcţiile sistemului imunitar.
– Persoanele care folosesc preparate ce conţin această plantă au prezentat o rată a îmbolnăvirilor respiratorii mai scăzută cu aproximativ 50% faţă de restul populaţiei, simptomele bolii au fost mai puţin severe, iar durata, mult diminuată, de 1 la 4 zile.

Forever Kids     forever-kids

– Sunt multivitamine masticabile delicioase, care oferă copiilor substanţele nutritive de care au nevoie zi de zi.
– Conţine: vitaminele A, C, D, E, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B12, Acid folic, Calciu, Magneziu, Zinc, Cupru, Mangan şi fitonutrienţi (substanţe vegetale foarte folositoare) care sunt obţinuţi din legume şi fructe cu valoare nutritivă ridicată: morcovi, vişine Acerola, broccoli, spanac, varză, mere, afine, merişor, tomate şi citrice.

Forever Bee Propolis    

– Propolisul, o răşină secretată de arbori, este folosit de albine pentru a etanşeiza stupii. Etanşeizarea este atat de eficientă incat interiorul stupului este mai aseptic decat multe săli de operaţie. royal jelly
– Forever Bee Propolis conţine 22 de aminoacizi, complexul vitaminei B şi este imbogăţit cu lăptişor de matcă, fiind un excelent stimulent imunitar natural.
– Poate fi folosit ca antibiotic natural.

Forever Absorbent C

– Vitamina C este o vitamină hidrosolubilă, care fortifică sistemul imunitar, creşte capacitatea de apărare a organismului faţă de agenţii patogeni şi faţă de bolile infecto-contagioase.
– Este recomandată în creşterea imunităţii, mărirea rezistenţei organismului la boli, ca adjuvant în tratarea răcelilor, gripei şi infecţiilor respiratorii, ca antioxidant, antiinfecţios, tonic, diminuarea perioadelelor de convalescenţă.

Fields of Greens       

– Acest supliment combină iarba de orz, iarba de grâu şi lucernă pentru: reglarea tranzitului intestinal, stări carenţiale, fortificarea sistemului imunitar.
– Este o sursă alimentară folositoare femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Forever Garlic-Thyme

– Acest supliment combină usturoiul şi cimbrul, doi antioxidanţi foarte puternici, cu efecte benefice asupra menţinerii sănătăţii.
– Cercetătorii britanici au administrat voluntarilor, ori extract de usturoi, ori placebo, timp de 12 săptămâni, observându-se că primii au fost în proporţie de două treimi mai feriţi de răceală. Alte studii arată că amatorii de usturoi,

care consuma mai mult de 6 căţei pe zi, prezintă un risc mult mai mic de a se îmbolnăvi decât cei care nu consumă usturoi.

Nature-Min   

– Este o formulă avansată ce reuneşte forme biodisponibile ale mineralelor pentru o absorbţie maximă.
– Conţine minerale chelatate extrase din sedimentele plantelor şi animalelor marine din adâncul mărilor: Calciu, Fier, Fosfor, Iod, Magneziu, Zinc, Seleniu, Cupru, Mangan, Molbden, Vanadiu.

Forever Active Probiotic   

– Este o combinaţie de 6 tulpini probiotice concentrate într-o singură capsulă. Este cel mai performant produs de acest gen existent pe piaţă.
– Repopulează intestinul cu bacterii prietenoase după distrugerea lor din cauza administrării antibioticilor şi/sau a alimentaţiei de tip fast-food, nesănătoase.
– Constituie o barieră importantă împotriva agenţilor nocivi, îmbunătăţind răspunsul imun natural al organismului. Îmbunătăţeşte absorbţia substanţelor nutritive din alimentaţie. Este util în constipaţie, diaree.

Forever Pomesteen Power

– Este cea mai puternică băutură antioxidantă existentă pe piaţă.
– Toate ingredientele se află în topul listei valorilor CARO (Capacitatea de Absorbţie A Radicalilor liberi din Organism). Această valoare arată capacitatea unui antioxidant de a înlătura efectele negative cauzate de radicalii liberi.
– Radicalii liberi sunt molecule reactive din corpul nostru ce provin din oxidare, stres, toxice: alcool, poluare, medicamente, malnutriţie, etc.

Forever Aloe Bits N’ Peaches     

– Planta de Aloe Vera, conţinută în acest suc, are efecte benefice asupra tractului digestiv, a danturii şi dinţilor, a pielii, asupra sistemului imunitar şi este tonic general pentru organism.
– Adaosul de piersici furnizează carotenoide – nişte antioxidanţi puternici, dar şi vitamina A, cu rol esenţial în buna funcţionare a sistemului imunitar.

La toate produsele Forever puteți avea reduceri de 15-30% pe toată viața, fără obligații lunare.
Pentru a comanda sau pentru mai multe informații, vizitați pagina noastră: www.aloefamily.flp.com
http://www.petrubragaru.com/produse-forever/

Viorica Bragaru, Nutriționist Certificat

7 comments on “Cât de importantă este sănătatea copilului dumneavoastră?

 1. Multumim de informatii!Bine venite pentru noi!Am deja ID.Nu locuesc in Romania.
  Multa sanatate!

 2. Multumesc de informatii!

 3. Tatiana Turcanu
  Multumesc de informatii!

 4. Pentru cei care se întreabă: De unde pot face rost de astfel de produse din aloe?
  În Moldova și îi România se completează un formular de înscriere pentru a beneficia și de reduceri bune (vezi pe pagină), se depune la oficiul Forever (adresa fiind pe formular). Tot de la oficiu puteti cumpăra și produsele. Pentru cei din alte țări, înregistrarea și comenzile se fac on-line. E foarte simplu: nu există taxă de înscriere, nu e nici-o taxă de membru, beneficiați de 15-30% reduceri pe toată viața, fără riscul de ale pierde. http://www.foreverliving4you.com sau http://www.aloe4family.com
  Formular_inscriere_FLP_MOL-1.jpg

 5. ati uitat sa spuneti de ardeiuliute care este un antibiotic de neinlocuit!

 6. ati spus Dumneavoastra 🙂 Multumesc de adaugare.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: