3 comentarii

Aloe Vera – planta minune

Aloe Vera, cunoscută și ca planta pentru arsuri sau minunea naturii a fost menționată încă din primele mărturii scrise. Egiptenii, chinezii, arabii, grecii și romanii au cunoscut și utilizat aloe pentru beneficiile sale asupra sănătății.
Cristofor Columb a spus: „Patru plante sunt esențiale pentru starea de bine a omului: grâul, strugurii, măslinele și aloe”. Iar Mahatma Gandhi declara: „Te întrebi care au fost forțele secrete care m-au susținut în timpul lungilor mele posturi?
Ei bine, ele au fost credința mea nezdruncinată în Dumnezeu, stilul meu de viață simplu și cumpătat și descoperirea beneficiilor aloei…” Astazi, datorită companiei Forever Living, beneficiile aloei vera sunt cunoscute practic pe întreg globul.         

Forever Living Products utilizează numai Aloe Vera Barbadensis Miller.
Botaniștii au identificat circa 200-300 de specii de aloe. Dintre toate acestea însă, doar cinci specii au demonstrat beneficii terapeutice certe: Aloe barbadensis (Miller), Aloe perryi (Baker), Aloe ferox, Aloe arborescens și Aloe saponaria.

Aloe barbadensis (Miller) este cel mai intens utilizată, deoarece este cea mai eficace. Forever Living Products este cel mai mare cultivator de Aloe barbadensis. Pe miile de hectare pe care le deține în sudul Texasului, în Mexic și în Republica Dominicană
sunt cultivate și exploatate peste 40 milioane de plante. Cu această anvergura, Forever Living Products este lider mondial, deținând în jur de 90% din producția mondială de gel de Aloe Vera.
Sunt recoltate manual doar frunzele mature
Plantele Aloe Vera au nevoie de 3-5 ani pentru a atinge maturitatea. Forever Living recoltează manual doar frunzele mature din cercul exterior, ceea ce garantează prezența tuturor componentelor benefice conținute în gelul de aloe.
Cultivare organică
Aloe Vera de la Forever Living este cultivată organic. Aceasta înseamnă că nu sunt folosite nici-un fel de îngrășăminte chimice, pesticide sau ierbicide – sursa multor probleme de sănătate.
Siguranță – se folosește doar gelul din interiorul frunzei, nefiltrat. Deși unii producători încearcă să acrediteze ideea că utilizarea în întregime a frunzei este mai avantajoasă, această afirmație nu se susține, deoarece componentele care provin din coaja frunzei au în principal un efect laxativ/purgativ și pot crea probleme consumatorilor,
pe lângă faptul că gustul lor este foarte amar. Explicația reală este că utilizarea frunzei întregi presupune în mod cert costuri de producție mai scăzute și mai accesibile unor producători modești. Forever Living extrage doar gelul interior, printr-un procedeu brevetat exclusiv,
procedeu care evită filtrarea și implicit pierderea unor componente valoroase, aflate în stare de suspensie. Rezultă astfel cel mai pur gel de aloe, fără balastul reprezentat de coajă, un gel care păstrează neperturbat echilibrul natural al componentelor nutritive valoroase.

Stabilizat 100%
Gelul de aloe extras de Forever Living este stabilizat 100% printr-un procedeu natural, brevetat de asemenea, și care îl protejează de oxidare, păstrându-i astfel întreaga putere benefică. Procesul de stabilizare implică adăugarea unor protectori naturali cum sunt acidul ascorbic (vitamina C), acidul citric extras din citrice, sorbatul de potasiu și sorbitolul din unele fructe de pădure, tocoferolul (vitamina E), benzoatul de sodiu care se găsește într-o serie de fructe de pădure, dar și în unele alge și guma de xantan extrasă din algele vareh.

Atunci când întâlniți sintagma „stabilizat 100%” puteți fi siguri că gelul respectiv nu a fost diluat sau amestecat cu alte ingrediente de volum. Studiile HPLC (o metodă cromatografică de mare precizie) efectuate de laboratoarele de specialitate autorizate au declarat gelul de Aloe vera al companiei Forever Living drept PRACTIC IDENTIC cu cel conținut în frunza proaspăt tăiată.
În final aș dori să ating încă un alt aspect – cel legat de preț. Dacă ați parcurs cu oarecare atenție informațiile de mai sus, ați putut aprecia volumul de muncă – manuală pe tot parcursul recoltării și înalt tehnologizată în faza de prelucrare, standardele de calitate (concentrație și puritate), garanția oferită clienților, precum și anvergura de lider mondial a companiei Forever Living Products. Pentru țările externe, se mai adaugă și prețul de export.

La fel ca în orice alt domeniu, puteți fi siguri că în aceste condiții veți obține cel mai bun produs, la cel mai scăzut preț posibil. Dacă mirajul unui preț încă și mai scăzut vă tentează, trebuie să știți că într-o competiție economică nu există „buni samariteni” – acel preț înseamnă un rabat la unul sau mai multe capitole, dacă nu cumva și mai rău!

Cele mai obișnuite situații sunt:
• Un gel „reconstituit”, adică obținut prin mărunțirea frunzei întregi, filtrare și liofilizare (transformarea într-o pulbere la temperaturi foarte scăzute). Sub această formă, produsul, sărăcit de cele mai multe componente, poate fi transportat comod și stocat, urmând ca atunci când se face „reconstituirea” să fie pur și simplu dizolvat din nou în apă.
• Stabilizarea prin pasteurizare (un procedeu care distruge prin fierbere micro-organismele responsabile de fermentație, dar care distruge, de asemenea, toate componentele valoroase, însă termosensibile ale gelului) sau stabilizarea cu ajutorul unor ingrediente chimice ieftine.
• Diluarea cu apă sau adăugarea de carbohidrați ieftini, extrași din cereale, ceea ce reprezintă o practică la limita legalității. Un studiu realizat în 1993 a pus în evidență că sub 1% dintre produsele care circulau pe piață aveau un conținut acceptabil de gel de aloe. Inutil de precizat, că celelalte peste 99% nu posedă girul conferit de sigla Consiliului Științific pentru Aloe. Mulți fabricanți de produse cu aloe folosesc o formulă existentă la care adaugă câteva picături de aloe, doar cât să poată menționa că produsul lor conține aloe vera.
În mod cert, cel care a spus „sunt prea sărac ca să-mi cumpăr lucruri ieftine” era un înțelept și știa ceva… Poate ați verificat deja acest adevăr cu alte ocazii.

Miraculoasa frunză de aloe conţine peste 200 de compuşi activi, dintre care 20 de minerale, 18 aminoacizi şi 12 vitamine. Aloe Vera Gel, produs pe baza unui proces patentat de stabilizare a gelului din frunzele de aloe,
contribuie la funcţionarea optimă a sistemului digestiv şi la echilibrarea metabolismului. Curăță, regenerează, hrănește, tratează atât intern, cât și extern.
Vă dorim din inimă să vă bucurați de toate beneficiile gelului de aloe, așa cum o facem și noi!
Vizitați www.aloe4family.com

3 comments on “Aloe Vera – planta minune

 1. […] Aloe Vera Gel sau Berry Nectar sau Bits n’Peaches 80 – 100 […]

 2. Multumim de vizita
  cu parere de rau aici nu e loc de publicitate 🙂
  Noi folosim aloe in consumul zilnic pentru sanatate. Cu adevarat e o planta -minune!
  Te poti bucura si tu si casa ta de beneficiile consumului de aloe.
  Poti beneficia de reduceri foarte bune la toate produsele pe baza de aloe!
  Mai mult poti beneficia de un venit substantial lucrand de acasa!
  Daca vrei sa stii mai multe, scrie-mi pe viobragaru@gmail.com

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: