Lasă un comentariu

Adaptabilitate – un mod de a schimba lucrurile…

Îmi place analogia ”Peștelui în iaz” când vorbesc despre adaptabilitate. Americanii au două expresii: ”Big fish in a small pond” (pește mare într-un iaz mic), descriind persoana care, prin experienţa de viaţă este mai mare decât ”viaţa” şi domină mediul său. Și a doua expresie este: ”Small fish in a big pond” (pește mic în iaz mare), reprezentând același pește în ocean. Nu mai este el răpitorul, ci este prada. Anturajul îl presează să se adapteze.

Am auzit pe cineva spunând că, viaţa este o cursă cu multe alte curse incluse în ea. Există o linie de start şi o linie de sosire. De-a lungul drumului, trebuie să ne mișcăm cu viteze diferite. Nu sunt scurtături, deoarece s-ar putea să pierdem traiectoria. Cheia pentru a câştiga cursa vieții este să avem mereu în vedere linia de sosire, să ne concentrăm pentru următoarea cotitură!
Viaţa este toată despre schimbare. Apostolul Pavel a spus, ” M-am făcut tuturor totul, ca, oricum, să mântuiesc pe unii din ei”. El s-a adaptat. El nu și-a schimbat mesajul, ci şi-a schimbat doar metodele. Atâta timp cât rămânem rigizi și fixi în ideile și apucăturile noastre, nu se va întâmpla nimic în noi și nici în jurul nostru. Poate doar o și mai mare plafonare, sau în termeni biblici, împietrire. E o stare gravă.

”De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu,…De aceea M-am dezgustat de neamul acesta şi am zis: „Ei totdeauna se rătăcesc în inima lor. N-au cunoscut căile Mele!” Evrei 3:7-10

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: