2 comentarii

Contemplând, înțelegem mai bine, ne bucurăm mai mult

Acum două mii de ani, Isus şi prietenii Săi purtau o conversaţie despre cel mai popular subiect al opiniei publice.

„Cine spun oamenii că este Fiul Omului?”, i-a întrebat El. Aceştia au răspuns enumerând câteva opinii banale pe care le auziseră. Însă apoi Isus a ridicat ştacheta, trecând de la opinia generală la cea personală, i-a privit în ochi şi i-a întrebat:

„Dar voi, cine spuneţi că sunt Eu?” Este uşor să răspunzi la întrebarea: „Ce spun oamenii?”. Dar vine un moment în viaţă când noi înşine trebuie să răspundem la întrebarea lui Isus. Cine spunem noi că este El? Cel mai des întâlnit răspuns este că Isus a fost un mare învăţător moral – un dascăl exemplar şi un înţelept plin de compasiune. Însă, C. S. Lewis, autorul britanic al operei Leul, Vrăjitoarea şi Garderoba (din colecţia Cronicile din Narnia) a insistat că  asemenea simplificări să nu intre în discuţie: „Încerc aici să împiedic pe oricine să spună lucrul acela cu totul absurd pe care oamenii îl spun deseori despre El: ”Sunt gata să accept că Isus a fost un mare învăţător moral, dar nu accept afirmaţia Lui că este Dumnezeu.”

Probabil că ați avut ocazia, cel puțin odată în viață, să fiți într-un cimitir și să vă uitați la pietrele funerare. Examinându-le, pe cele mai multe dintre ele ați găsit scris: „Aici zace …” Apoi numele persoanei, data decesului,  și, probabil, ceva aprecieri pentru calitățile persoanei decedate.

Cât de diferit este epitaful de pe mormântul lui Isus! Nu are nimic scris, nimic tăiat în piatră. Ceea ce a rostit  îngerul este exact opusul a ceea ce este gravat pe alte morminte: „El nu este aici, El a înviat” (Matei 28:6).

Cele mai importante evenimente din istoria omenirii au fost moartea și învierea lui Isus Hristos. Apostolul Pavel a scris: „Şi, dacă n-a înviat Hristos, atunci propovăduirea noastră este zadarnică, şi zadarnică este şi credinţa voastră… Şi, dacă n-a înviat Hristos, credinţa voastră este în zadar, voi sunteţi încă în păcatele voastre„(1 Corinteni 15:14, 17)!   Tema centrală a mărturiei creștine este că Isus Hristos, care a fost răstignit, a înviat din morți. În predicarea apostolilor, crucea și învierea au fost teme constante. Crucea și învierea au fost legate împreună, și ele ar trebui să fie legate. Fără înviere, crucea este lipsită de sens. Fără înviere, crucea este o tragedie și o înfrângere.
Mulți oameni, inclusiv unii filozofi, L-au vazut pe Isus din Nazaret ca om bun care a trăit o viață exemplară. Ei au simțit că dacă toți am fi putut trăi o viață ca a Lui, lumea ar fi fost un loc mai bun. Ei nu L-au văzut pe Isus ca Pâine a Lui Dumnezeu care a venit din cer ca să dea lumii viața (Ioan6:33). Ei nu L-au văzut ca pe Unul care a venit să le dea apa vie ca să nu le mai fie niciodată sete (Ioan4:14). Ei nu L-au vazut ca Miel al Lui Dumnezeu care a ridicat păcatul lumii (Ioan1:29). Ei nu au primit de la El ceea ce aveau nevoie, fiindcă nu L-au evaluat corect.

Dar Isus nu a venit doar pentru a da un exemplu bun. El a venit pentru a fi Răscumpărătorul meu (Galateni 3:13). El a venit pentru a fi neprihanirea mea (1Corinteni1:30). El a venit pentru a fi Păstorul meu, ca eu să nu duc lipsă de nimic (Psalmul23:1).

        La acest Paște, bucură-te de El, de Isus răstignit și înviat!

Bucură-te de Cine este El pentru tine! Bucură-te de tot ce îți oferă El ție – o viață din belșug!

Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos,

care, după îndurarea Sa cea mare, ne-a născut din nou prin învierea lui Isus Hristos din morţi, la o nădejde vie

şi la o moştenire nestricăcioasă şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi. 1 Petru 1:3,4

Isus Hristos e viu!

Isus a inviat

2 comments on “Contemplând, înțelegem mai bine, ne bucurăm mai mult

  1. Dumnezeu să binecuvânteze căsnicia voastră cu muuulti ani și să fie cât mai fericiți.
    Funia împletita în 3 nu se rupe ușor.

  2. Mulțumim, Melania. Cu Dumnezeu totul e posibil!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: