Lasă un comentariu

Pietrele noastre mari …

Cum spuneam, luna Iunie e una plină-plină. Pe lângă faptul că e prima lună de vară, și aici în Washington o așteptăm cu soare cu tot 🙂 Pe lângă faptul că mergem la cules cireșe din livezile bogate din împrejurimi sau de la magazin 🙂 Pe lângă faptul că înfloresc bujorii – florile dragostei, și pe lângă faptul că mai toți se pregătesc de vacanță… Noi am avut și alte bucurii. De ziua Internațională a Copiilor eram în California, Sacramento la o nuntă cu foarte mulți nuntași, veniți din cele 4 zări, și unde a trebuit să cântăm și să vorbim în 3 limbi. Când ne-am mutat în State, credeam că scăpăm de rusă, dar s-a întâmplat să fie tocmai invers, să vorbim mai multă decât în țară:) . La întoarcerea din California, ne aștepta o surpriză plăcută de ziua lui Petru, copiii noștri sunt extrem de ingenioși 🙂 Pe lângă alte pregătiri, au creat un slide show dedicat lui TATI.

Happy BDay DAD-with sound

A urmat ziua lui Otniel care a absolvit cu brio copilăria. El e atletul nostru! E un Manager de Conflicte foarte bun, pentru asta a luat și diplomă 🙂 În repetate rânduri ne-a povestit cum rezolvă el situațiile neplăcute între copiii de la școală: 1. privește-i în ochi (cel greșit se uită razna), 2. ascultă-i pe fiecare (fără să-i întrerupi), 3. lasă-i singuri să decidă soluția bună (ei știu pentru că li s-a spus, doar au nevoie de o confirmare).
Trebuie să recunosc că nu m-am gândit vreodată că acest copil va deveni un specialist în comunicare. La oricare din ceilalți am tras nădejde, mai puțin la Oti :). Și-am înțeles, cei care vorbesc puțin sunt cei mai buni comunicatori, ei au abilitatea să asculte fără să întrerupă sau să dea replici :). Lecții prețioase învăț de la copiii mei. Nu e doar un Manager de Conflicte bun, ci și un elev excelent. A primit diplomă de onoare semnată chiar de Barack Obama :). De fapt, ultima săptămână de școală a fost plină cu tot felul de festivități și ceremonii de graduare. Daniel e deja student la Colegiu (e un running start student) – toate examenele le susține cu medie maximă. Cristian e un lider promovat în clasa 8-a. Otniel a graduat școala elementară cu brio. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate rugăciunile ascultate și că El îi crește în înțelepciune și în statură.
diplome baietiiDiploma Otniel

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: