Lasă un comentariu

Pietrele noastre mari …

Cum spuneam, luna Iunie e una plină-plină. Pe lângă faptul că e prima lună de vară, și aici în Washington o așteptăm cu soare cu tot 🙂 Pe lângă faptul că mergem la cules cireșe din livezile bogate din împrejurimi sau de la magazin 🙂 Pe lângă faptul că înfloresc bujorii – florile dragostei, și pe lângă faptul că mai toți se pregătesc de vacanță… Noi am avut și alte bucurii. De ziua Internațională a Copiilor eram în California, Sacramento la o nuntă cu foarte mulți nuntași, veniți din cele 4 zări, și unde a trebuit să cântăm și să vorbim în 3 limbi. Când ne-am mutat în State, credeam că scăpăm de rusă, dar s-a întâmplat să fie tocmai invers, să vorbim mai multă decât în țară:) . La întoarcerea din California, ne aștepta o surpriză plăcută de ziua lui Petru, copiii noștri sunt extrem de ingenioși 🙂 Pe lângă alte pregătiri, au creat un slide show dedicat lui TATI.

Happy BDay DAD-with sound

A urmat ziua lui Otniel care a absolvit cu brio copilăria. El e atletul nostru! E un Manager de Conflicte foarte bun, pentru asta a luat și diplomă 🙂 În repetate rânduri ne-a povestit cum rezolvă el situațiile neplăcute între copiii de la școală: 1. privește-i în ochi (cel greșit se uită razna), 2. ascultă-i pe fiecare (fără să-i întrerupi), 3. lasă-i singuri să decidă soluția bună (ei știu pentru că li s-a spus, doar au nevoie de o confirmare).
Trebuie să recunosc că nu m-am gândit vreodată că acest copil va deveni un specialist în comunicare. La oricare din ceilalți am tras nădejde, mai puțin la Oti 🙂 Și-am înțeles, cei care vorbesc puțin sunt cei mai buni comunicatori, ei au abilitatea să asculte fără să întrerupă sau să dea replici 🙂 Lecții prețioase învăț de la copiii mei. Nu e doar un Manager de Conflicte bun, ci și un elev excelent. A primit diplomă de onoare semnată chiar de Barack Obama :). De fapt, ultima săptămână de școală a fost plină cu tot felul de festivități și ceremonii de graduare. Daniel e deja student la Colegiu (e un running start student) – toate examenele le susține cu medie maximă. Cristian e un lider promovat în clasa 8-a. Otniel a graduat școala elementară cu brio. Iar Patriciu-Ionatan a încheiat cu mare succes clasa 1-a. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate rugăciunile ascultate și că El îi crește în înțelepciune și în statură.
diplome baietiiDiploma Otniel

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: