Lasă un comentariu

Reîncarcă-ți bateriile și profită de promisiune!

„______  a luat pe fiul său, Avram, şi pe Lot, fiul lui Haran, fiul fiului său, şi pe Sarai, nora sa, nevasta fiului său, Avram. Au ieşit împreună din Ur, din Haldeea, ca să meargă în ţara Canaan. Au venit până la Haran şi s-au aşezat acolo. Zilele lui _______  au fost de două sute cinci ani; şi _______ a murit în Haran.” Genesa 11:31-32

Dacă ar fi să vă rog să-mi spuneți repede numele tatălui lui Avraam, ați putea completa spațiile goale din textul de sus? Știm cu toții cine este Avraam. El este tatăl multor neamuri, literalmente! El este tatăl credinței pentru mai mult de jumătate din populația lumii: creștinism, iudaism, și islam. Dar care a fost numele tatălui său?

Vă întrebați de ce m-am blocat la această bucată de text … până să vă uitați mai atent la acest verset. (Apropo, răspunsul este Terah.) Biblia ne spune că, pe când Terah era stabilit în Ur cu familia sa, intenția sa a fost să meargă în țara Canaan, țara făgăduinței. Dar niciodată nu a ajuns acolo pentru că el s-a oprit curând de la atingerea scopul său, și, în schimb, s-a stabilit în Haran. S-a oprit dintrodată și s-a stabilit. Iar versetul următor spune că a murit acolo. Ca urmare, doar cercetătorii Bibliei mai pot aminti numele lui. Astăzi, avem mulți copii cu numele lui Avraam, dar n-am auzit de nici o mamă care să vrea să pună numele fiilor ei Terah!

Aici este o realitate profundă. Dumnezeu a pus un vis și o viziune în fiecare inimă, iar ca și Ziditori ai Împărăției, suntem pasionați de realizarea acestor vise, astfel încât să putem lăsa o moștenire durabilă generațiilor viitoare. Dar dacă devenim îngrijorați, îndoielnici, sau renunțăm înainte ca promisiunea să vină, vom abandona moștenirea lui Dumnezeu pe care El a încercat să ne-o dea. Dacă ne stabilim în mediocritatea Haranului, și nu depunem eforturi ca să ajungem în Canaan, atunci vom pierde șansa noastră de a fi și de a face tot ceea ce are Dumnezeu pentru noi. Vom muri în Haran. Iar apoi ani mai târziu, strănepoții vor spune, „care bunic? Cum îl chema? ”

Continuă să mergi. Continuă să lupți. Continuă să urmărești împlinirea viselor cu care Dumnezeu a înzestrat viziunea ta. Nu contează de cât de mult timp este nevoie, nu te stabili în Haran. Nu ai fost făcut pentru mediocritate, și nu ai fost destinat să te opreaști chiar înainte de a ajunge în țara făgăduinței. Ești un Ziditor al Împărăției creat după asemănarea și chipul lui Dumnezeu. Ai puterea Dumnezeului Atotputernic care locuiește în interiorul tău! El este de partea ta, și El se luptă pentru tine.
Reîncarcă-ți bateriile și profită de promisiune!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: