Lasă un comentariu

Dragostea e despre ceea ce facem, nu doar ce spunem…

Dragostea – Nu este un sentiment, ci o alegere, o decizie a inimii. Dragostea e despre ceea ce facem, nu doar ce spunem.

Prin ce cunosc oamenii că suntem ai lui Cristos?

“Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii.” (Ioan 13:35)

În fiecare zi sunt confruntată cu alegeri şi provocări. Zilnic, trebuie să aleg să nu păcătuiesc.

Zilnic, trebuie să aleg să mă lepăd de mine însămi şi să fiu plină de Duhul Sfânt. Tot aşa, zilnic, trebuie să aleg să iubesc pe alţii, fie că simt lucrul acesta sau nu!

Cineva zicea odată: “Dacă noi toţi am asculta de legea împărătească (Iacov 2:8 – “Să-ţi iubeşti aproapele ca pe tine însuţi”) nu ar mai fi nevoie de alte legi.” Cît de adevărat!

Dragostea este factorul esenţial în dezvoltarea celorlalte roade, este forţa care le pune în mişcare pe toate celelalte: bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, blîndeţea, credincioşia şi înfrînarea, toate izvorăsc din dragoste.

1 Ioan 4:20,21 –  Ni se porunceşte să-i iubim pe ceilalţi indiferent că simţim lucrul acesta sau nu. Dar, de fapt, nu contează prea mult pentru că, indiferent de ceea ce simţim noi, dragostea lui Dumnezeu nu este un sentiment, ci o acţiune – O ALEGERE, o decizie a inimii.

Ioan 15:12  – Ni se porunceşte să îi tratăm pe alţii aşa cum ne tratează Hristos pe noi .

Cînd încep sa îi iubesc pe alţii aşa cum mă iubeşte Hristos, voi începe să înţeleg dragostea necondiţionată.

Suntem o mărturie a dragostei lui Dumnezeu în familie?

Dacă ai întreba pe cineva pe stradă „Ce este dragostea?” de cele mai multe ori ei ar face referire la sentimente. Că e un sentiment frumos.,.

Din perspectiva creştinului, dragostea nu este un substantiv abstract, pe cît de mult este un verb de acţiune. Dragostea este despre ceea ce noi facem. Implică acţiune.

Un tînăr a scris aceste cuvinte iubitei sale:„Draga mea, draga mea, draga mea, te iubesc, te iubesc, te iubesc. Aş trece prin foc şi prin apă ca să te văd.

  1. S. Ne vedem la staţia de autobuz – dacă nu plouă.”

Cel mai cunoscut verset biblic vorbeşte despre dragostea în acţiune – „Fiindcă  atît de mult a iubit Dumnezeu lumea că a dat…” Ioan 3:16. Dragostea întotdeauna se referă la sacrificiul făcut de dragul cuiva. Şi asta poate fi mai uşor de spus decît de îndeplinit.

Căsnicia plină de dragoste este cea în care soţul şi soţia dăruiesc unul celuilalt – cu scopul de a îndeplini nevoile celuilalt. Pentru a-l face pe cel de alături să se simtă iubit.

Care sunt nevoile esenţiale ale fiecăruia?  –           Mat. 25: 35-39

Mîncarea, băutura, apartenenţa sau ospitalitatea, căldura fizică şi emoţională, îmbrăcămintea, îngrijirea. Astea sunt şi nevoile celor din casă, din familie. Și pot fi împlinite doar cu dragoste, nu din datorie.

Gary Chapman, în cartea sa intitulată Cele cinci limbaje ale iubirii ne arată că sunt cincimoduri atît de diferite de a arăta dragoste: şi astea le putem aplica la soţii noştri şi la copii.

  1. Cuvinte – încurajîndu-ţi soţul sau soţia, spunându-i „Te iubesc”, „Eşti minunat” sau oferind complimente de genul, „Arăţi foarte bine” sau precum a spus un bărbat „oridecîte ori soţia vorbeşte într-un mod pozitiv despre mine de faţă cu ceilalţi, mă apreciază, mă simt iubit.” Un compliment mă face să zbor…”
  2. Cadouri–personele interogate au spus că oferind flori sau mici atenţii este un mod de a arăta dragoste; lucruri necostisitoare, o surpriză plăcută.
  3. Atingere – îl putem lua de mână, îmbrăţişările, sărutul,
  4. Timp – punînd deoparte timp special pentru a ne concentra atenţia numai asupra soţului. Împărtăşim experienţe, bucurii, întristări, planuri de viitor. Ne rugăm împreunăunul pentru celălalt.

5 Fapte – făcînd lucruri concrete pentru celălalt („gătind o cină” mai deosebită, cu lumînări, o atmosferă plăcută); fiind atentă cu el: hainele mereu curate, călcate; slujind unul celuilalt în mod practic, întîlnindu-l cu dor etc.

Pentru fiecare din noi unul din aceste limbaje va fi mai important decît celelalte pentru a ne simţi iubiţi. Este cel care comunică dragostea cel mai bine.

Luca 6: 31 „Ce voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel” –  aşa acţionează dragostea.

Motivul pentru care nu există dragoste în atît de multe căsnicii este pentru că avem tendinţa de a arăta dragoste celuilalt în modul în care dorim să ni se arate nouă dragoste.

Este ca şi cum am gândi că americanii  trebuie să înţeleagă româna dacă vorbim suficient de rar şi de tare! Însă cu siguranţă că din moment ce ei nu au studiat româna nici nu o vor înţelege.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: