Lasă un comentariu

Urmează Instrucțiunile!

InstructionÎn pasajul din cartea 1 Regi 17:9, Ilie este portretizat ca un om foarte ascultător. · „Scoală-te, du-te la Sarepta, care ţine de Sidon, şi rămâi acolo. Iată că am poruncit acolo unei femei văduve să te hrănească.”
Dacă Dumnezeu te-ar instruit să găsești o văduvă, probabil ai crede că e o nebunie! De multe ori, El ne cere să facem lucruri care la prima privire nu arată nici logic, nici potrivit, nici profitabil, dar întotdeauna există un scop mai mare în spatele a ceea ce se poate vedea.
În acest caz, ascultarea lui Ilie a meritat tot efortul! „Ilie s-a sculat şi s-a dus la Sarepta. Când a ajuns la poarta cetăţii, acolo era o femeie văduvă care strângea lemne. El a chemat-o şi a zis: „Du-te şi adu-mi, te rog, puţină apă într-un vas, ca să beau.” Pe când se ducea ea să-i aducă, a chemat-o din nou şi a zis: „Adu-mi, te rog, şi o bucată de pâine în mâna ta.”

 Un gând valoros vreau să subliniez aici:
Ceea ce tu hrănești va înflori, iar ceea ce neglijezii va muri. Îți hrănești credința în fiecare zi? În dorința de a trăi o viață plină, trebuie să te concentrezi pe creșterea credinței tale. Dacă o neglijezi, va muri!

 Povestea devine foarte interesantă, pentru că văduva nu are nici pâine și nu are nici suficientă făină și nici suficient ulei pentru a face mai mult.
„Căci aşa vorbeşte Domnul Dumnezeul lui Israel: „Făina din oală nu va scădea, şi untdelemnul din ulcior nu se va împuţina până în ziua când va da Domnul ploaie pe faţa pământului.”
Ea s-a dus şi a făcut după cuvântul lui Ilie. Şi multă vreme a avut ce să mănânce, ea şi familia ei şi Ilie.
Făina din oală n-a scăzut, şi untdelemnul din ulcior nu s-a împuţinat, după cuvântul pe care-l rostise Domnul prin Ilie.”

Un alt gând valoros:
Planurile lui Dumnezeu nu sunt doar despre tine. Când Ilie a venit la ei cu ceea ce părea a fi o cerere simplă, văduva și fiul ei erau pe cale să moară de foame! Dar, pentru că Ilie a urmat cuvântul Domnului și pentru că a fost și ascultător, făina și uleiul niciodată nu s-au terminat! Dumnezeu a înmulțit resursele ei!

Ești lipsit de încredere în relațiile tale, în finanțe, în carieră sau în afacere? Dacă-i așa, s-ar putea să nu fi urmat instrucțiunile Domnul puse înaintea ta. Unele dintre aceste direcții/instrucțiuni vin direct din Biblie!

Aici este o schiță rapidă a ceea ce Biblia ne învață să facem în fiecare domeniu al vieții noastre:

     Finanțe: Plătește-ți datoriile și nu mai cheltui ca un nebun!
     Muncă: Lucrează cu excelență și responsabilitate. Ești leneș sau te lași ușor de muncă?
     Sănătate: Mănânci alimente sănătoase și ai grijă de tine?
     Căsătoria: Iubește-ți/Respectă-ți partenerul așa cum ești iubit de Isus.
     Copiii: Încurajează-i, corectează-i, încurajează-i.
     Viziune: Crează-ți una! Un om fără viziune, va pieri.
     Tu: Încetează cu scuzele, fii smerit, pocăiește-te și urmează instrucțiunile!
În cazul în care nu urmezi aceste instrucțiuni, ești un neascultător. Ceea ce înseamnă că nu doar tu vei fi lipsit de harul și proviziile care i-au fost oferite lui Ilie, dar nu ești în stare să-i binecuvântezi nici pe cei din jurul tău.
Sunt oameni care nu vor deveni cine sunt meniți să fie, dacă tu nu devii cine ar trebui să fii!
Tocmai ți-ai dat seama de neascultarea ta? Fiecare deviază de la calea dreaptă uneori, însă Vestea Bună e că există cale-ntoarsă.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: