Lasă un comentariu

Copii ai Zilei sau Învățați de Dumnezeu

Screen Shot 2014-09-17 at 12.01.57 PMDe data aceasta e un studiu scris de Beth Moore „Copiii ai Zilei” (Children of the Day) pe care îl trecem împreună cu un grup de femei de la HCC. De fapt, e un studiu foarte aprofundat a celor 2 epistole scrise de Pavel, Silvan și Timotei creștinilor din Tesalonic. Deși sunt 3 personalități diferite, ca 3 culori diferite: orange, verde și albastru, epistolele au un ton foarte accentuat. E ca și cum albastru închis (în cazul nostru reprezentându-l pe Pavel), predomină sau n-a făcut altceva decât să creieze un albastru și mai închis 🙂 Contextul acestor 2 scrieri poate fi găsit în Fapte 15:36-41, și-apoi Fapte 16:1-5.
Imediat după convertirea lui, de Pavel încă se temeau creștinii, și nu-l primeau în bisericile lor. Însă la intervenția lui Barnaba, la un cuvânt bun spus din partea lui bisericii, Pavel este acceptat. Despre Barnaba se crede că ar fi fost parte din grupul celor 500 care L-au văzut pe Isus înviat. Iar acum Barnaba era unul din „bătrânii” bisericii, cu multă autoritate și credibilitate înaintea creștinilor. La început Barnaba și Pavel sunt nedespărțiți, merg împreună din biserică în biserică, încurajând și predicând Evanghelia. Dar după incidentul relatat în Fapte 15, nu-i mai întâlnim împreună. Barnaba îl ia pe Marcu și pleacă într-o direcție, Pavel îl ia pe Sila și pleacă în altă direcție, după o mare neînțelegere. Cu toate astea, Bisericile se întăreau în credinţă şi sporeau la număr din zi în zi”. Interesant!?
Când Dumnezeu îți ia un grup drag, sau o persoană dragă cu care erai într-o părtășie frumoasă, probabil că vrea să facă un remix, să-și dea 2 în loc de unul. Cazul lui Pavel, îl pierde pe Barnaba, însă Domnul i-l dă pe lângă Sila, peTimotei, un ucenic tare drag, de care nu se va despărți până la sfârșitul vieții lui. Ca să facă ceva nou cu noi, Dumnezeu uneori trimite pe cineva nou în viața noastră. Noi vrem ca lucrurile să rămână la fel, nu prea ne plac schimbările, aceiași oameni, aceleași relații, aceleași trasee de parcurs, aceeași misiune, … După ani de slujire într-o biserică, trebuie să te muți. După ani în aceeași misiune, făcând aceeași lucrare, Dumnezeu vrea ceva să schimbe. Însă pe noi așa de mult ne dor aceste schimbări, aceste „despărțiri”. Le plângem o vreme, până ni se curăță ochii ca să vedem mai bine ce plan minunat, și ce oameni minunați, și ce misiune minunată le are pregătite pentru noi.
O călătorie aparent eșuată ar putea duce exact la cadrul pe care Dumnezeu Îl vrea pentru a te folosi. El nu ne lasă, suntem ai Lui, și ce a început în noi și cu noi va duce la bun sfârșit, doar să fim conștienți, așa cum scrie 1 Tesaloniceni 4:9 … căci voi singuri aţi fost învăţaţi de Dumnezeu…”
Sunt 3 lucruri specifice pe care Pavel, Sila și Timotei le subliniază la creștinii din Tesalonic:
1. lucrarea credinței lor
2. osteneala dragostei lor
3. și tăria nădejdii lor în Domnul Isus Hristos

Credința poate lucra – Dragostea poate da forță muncii – Nădejdea poate ține mai mult, poate rezista/persevera.

Mergi la cumpărături, faci o plimbare prin parc, sorbi un ceai – niciodată nu ești lipsit de lumina Lui.
Voi toţi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului.” 1 Tesaloniceni 5:5

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: