Lasă un comentariu

Între „un nimeni” și „un cineva”

„Trăim între două identități: aceea de a fi un nimeni și cealaltă de a fi un cineva”, spunea ieri pastorul Jim Amandus. Viața lui David este un exemplu ilustrativ. By God's graceAi fost vreodată respins pe nedrept? Sau ai respins pe cineva pe nedrept? Întrebări bune pentru a te identifica unde ești… și ce ai de făcut.
David dintr-un nimeni, ajunge peste noapte eroul națiunii, învingându-l pe uriașul Goliat. Însă Saul când auzea toate laudele care i se aduceau lui David și când vedea că „izbutea în tot ce făcea, şi Domnul era cu el”, crăpa de ură și nebunie. Și pentru câțiva ani buni David ajunge să fie un fugar, doar ca să scape cu viață, el eroul națiunii. Deci, dintr-un nimeni – în erou, și din erou – un nimeni. Și aceasta e realitatea fiecărui om: păcatul și cel rău dintr-un fiu de Împărat face un nimeni, iar Domnul Isus, prin jertfa Lui, transformă un nimeni într-un fiu de Împărat;  … Ascuns în Hristos am promisiunea și garanția de a rămâne în siguranță în ciuda săgeților lui Saul, care e la fel de invidios și rău.
Meditând la Psalmul 130, pe care bănuiesc că David la scris în astfel de momente grele pentru sufletul lui (realitatea e că cele mai frumoase opere în istoria lumii au luat viață în astfel de momente), conștientizez totuși, că el știe cine este și știe în cine se încrede: „Eu nădăjduiesc în Domnul, sufletul meu nădăjduieşte, şi aştept făgăduinţa Lui.”
Câtă credință! În mijlocul lacrimilor și strigătelor lui disperate, știe cine este Dumnezeu, știe că toate sunt temporare, pentru o vreme (chiar și cele mai grele încercări, există o vreme a aruncării cu pietre, dar vine și o vreme a strângerii lor pentru a ne zidi o fortăreață 🙂 ), știe că nu e singurul care trece pe-acolo (sunt și alți frați și prieteni care sunt încercați) și știe că urmează împlinirea făgăduințelor făcute de Dumnezeu. Stând pe promisiunile Lui!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: