Lasă un comentariu

NOI – VOI – EI

Echipa-de-cateiAm lansat această provocare o săptămână în urmă pe Facebook, să „descifrăm” această formulă NOI – VOI – EI, în contextul epistolelor sfântului apostol Pavel 1 & 2 Tesaloniceni. Întrucât, nu s-au grăbit prea mulți la astfel de provocări (e nevoie de timp să lecturezi cele 2 epistole), m-am gândit că sugerându-vă câteva gânduri, veți fi motivați, încurajați, nu neapărat la comentarii, ci la implementarea formulei.
Am fost impresionată de interpretarea autoarei Beth Moore în Copii ai Zilei. Dintotdeauna în comunitatea credincioșilor au operat 3 grupări: noi, voi și ei.
Noi sunt cei care efectuiază sau acționează influentând și arătând afecțiune față de Voi. Iar Noi și Voi veniți împreună îi afectează și pe Ei.
Nu poate fi altfel. Ei întotdeauna se uită (urmăresc) după Voi, îi observă. Iar Noi întotdeauna se uită după Voi, îi observă și îi încurajează pe voi să devină parte din Noi, să devină parte a echipei eficiente, lucrătoare. Nicidecum Noi nu se uită după Voi cu scopul de a le mai găsi ceva de criticat, ceva de acuzat, ci cu scopul de ai zidi, de ai crește, pentru ai integra în echipa Noi. Și așa cum spune Pavel și în Colseni 1:28 Pe El Îl propovăduim noi, şi sfătuim pe orice om, şi învăţăm pe orice om în toată înţelepciunea, ca să înfăţişăm pe orice om desăvârşit în Hristos Isus.” Ca fiecare să devină parte din Noi.
Ei trebuie să devină Voi, iar Voi trebuie să devină Noi. O continuă mișcare, o continuă creștere.
Explicat în alte cuvinte: Noi avem privilegiul să vă spunem vouă că Voi sunteți iubiți și aleși de Domnul (1 Tes 1:4)
Fiecare adult se luptă pentru teritoriu, pentru poziție, dar în comunitatea credincioșilor e tocmai invers. Fiecare dintre Noi, renuntând la eul lui îl respectă și îl apreciază pe Voi, ca aceștea la rândul lor să devină eficienți și vrednici de orice lucrare bună.
Adesea noi sperăm că Domnul este la lucru, dar uneori noi trebuie să și știm, să cunoaștem, să-L vedem la lucru prin Voi și Noi. (1Tes 1:5)
Intr-o lume a pretențiilor și a platformelor, Noi trebuie să fim gata să demonstrăm că Dumnezeu e la lucru. O lecție foarte bună învățăm de la cei din Tesalonic: fiecare cerc de credincioși trebuie să fie expuși spre afară, în așa fel, ca Ei să-i poată vedea pe Noi, și Noi să-i poată vedea pe Ei. Adesea comunitățile credincioșilor se izolează, se conservează, sau își văd de programele și disputele lor. Însă ca Ei să știe că Domnul este bun trebuie să guste din Noi.
Noi și Voi nu suntem eficienți, dacă Ei nu sunt afectați, transformați.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: