Lasă un comentariu

Unde începe vindecarea omului?

healingDe multe ori nu suntem înțeleși, suntem judecați pe nedrept, sau suntem buni numai până convine cuiva și apoi, dintr-un motiv sau altul, nu mai suntem buni. E ca o joacă de grădiniță, dacă nu mai placi cuiva, respectivul își poate lua jucăriile și nisipul și te lasă fără explicații. În joc e lipsa de maturitate a unora. Și uneori nu poți face mare treabă, trebuie, pur și simplu, să aștepți să mai crească un pic, să se coacă. Chiar dacă vom încerca să ne explicăm, nu vom fi înțeleși, întrucât nivelele de maturitate și de creștere sunt foarte diferite. Cei mai mulți în astfel de situații, se închid și caută să-și înăbușe mânia și ura. Însă creierul omului este ca un computer, păstrează în memoria lui toate câte i se întâmplă.
Și-atunci, cum poate omul căruia i s-a făcut nedreptate, care a suferit fizic sau emoțional, să se facă bine, să-și revină din această stare deplorabilă?
Da, vindecarea este posibilă! Ea începe atunci când omul are un moment de frângere și de profunzime cu Dumnezeu, și înțelege că Dumnezeu care vede absolut tot (EL ROI), știe și cunoaște orice situație din viață și orice atitudine a omului. Chiar dacă nimeni nu te crede sau crezi că nimeni nu știe ce se petrece în sufletul tău, Dumnezeu a fost prezent și a văzut toată situația, și în planul Său care este mai presus de gândirea omenească, a îngăduit să și se întâmple acel incident. Oricât de groaznic, de nedrept și de dureros a fost, El folosește toate lucrurile spre binele tău, dacă-L cunoști pe El, dacă Îl crezi și Îl iubești pe El. El nu părăsește pe cei ce-L caută (Psalm 9:10)
Oricum a fost însă, trecutul nu mai poate fi schimbat, fie că tu ai avut o atitudine nepotrivită, fie că ai fost criticat sau rănit, simți un gol în suflet.
Dacă nu-ți verifici starea, gândurile rele îți pot pricinui mult rău în viață. Întrebarea cea mare nu este Cine este de vină?, ci Unde este Dumnezeu când ai cea mai mare nevoie de El? Sau De ce Cel care vede și știe totul n-a intervenit ca să n-o pățești, ca să nu suferi? Vede El și știe oare ce se întâmplă cu noi, sau ne-a lăsat să ne descurcăm singuri cum putem?
Psalmul 11:4 spune: Ochii Lui privesc, și pleoapele Lui cerceteză pe fii oamenilor. Iar în 2 Tesaloniceni 1:6-8 scrie: Fiindcă Dumnezeu găsește că este drept să dea întristare celor ce vă întristează… într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu și pe cei ce nu ascultă Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.
Aceste adevăruri ale Scripturii te vor mângâia, te vor vindeca, îți vor reda nădejdea și vor fi un scut împotriva săgeților arzătoare ale criticilor și pârâșilor tăi, și al fraților și surorilor tale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: