Lasă un comentariu

O întâlnire specială ”între noi femeile” cu Angela Țiprigan

”Plecăciune ție, femeie!” Un mesaj, practic, neauzit în zilele noastre, darămite în zilele Vechiului Testament. Femeia a fost etichetată ca neascultătoare, ispititoare, și nevrednică, agățândui-se de gât (în locul unui colier frumos de perle) blestemul și toată rușinea goliciunii ei și a bărbatului ei. Dacă în cartea începuturilor femeia e pusă ”la disciplină” (așa cum i se întâmplă și astăzi în multe comunități), atunci în noul legământ i se oferă mult har și venerație. Venirea Domnului Isus dă o nouă valoare femeii, o pune într-o lumină proiectoare chiar și pe cea mai desfrânată, spunându-i ”nici eu nu te osîndesc”, ”credința ta te-a mântuit”, ”ești o fiică a lui Avraam” etc.

Valoarea noastră ca și femei, vine din relația personală cu Creatorul și Mântuitorul nostru. Știu cine sunt ”în Hristos”! Valoarea mea ca și femeie n-are nimic de-a face cu cariera mea, cu salariul meu, cu statutul meu social, cu garderoba mea, cu silueta mea, nici măcar cu inteligența sau spiritualitatea mea, ci cu poziționarea mea chiar lângă inima lui Dumnezeu Creatorul meu și Salvatorul meu.
Din grădina Eden până la Hollywood, femeia a fost dezgolită și folosită, a ajuns jucăria comerțului bine vândut, delegata politicii compromise, steaua entertainmentului etc.
Isus e singurul care îi oferă acoperire femeii și o cinstește pentru că, așa cum i s-a promis (la cădere ea este blestemată, dar Domnul îi dă speranță, făcându-i o promisiune ), sub călcâiul ei, a femeii, șarpele a fost și va fi zdrobit.

Doar o femeie care și-a înțeles bine valoarea și care trăiește la înălțimea acestei valori, poate vorbi cu încredere și pasiune despre valoarea femeii.  În acest context am cunoscut-o pe Angela Țiprigan, soția lui Nelu Țiprigan, mamă de 8 copii, bunică cu 13 nepoți, consilieră, scriitoare, și mamă spirituală pentru multe alte femei.

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: